Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă în toată țara. Poi, lapoviță și ninsori până sâmbătă

Administrația Națională de Meteorologie a emis o nouă informare de vreme rea, valabilă din această seară până sâmbătă dimineață. Specialiștii anunță intensificări temporare ale vântului și zăpadă spulberată în zona montană înaltă, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare.

de Redactia Observator

la 02.12.2021, 10:28

Alertă meteo de vreme severă în toată țara. Poi, lapoviță și ninsori până sâmbătă - Hepta

Astfel, în intervalul 2 decembrie, ora 20.00 – 4 decembrie, ora 10.00, vântul va avea intensificări la munte, la altitudini de peste 1700 m, unde vitezele vor depăși temporar 60...70 km/h, iar pe creste, rafalele vor depăși 90...100 km/h spulberând zăpada. 

Intensificări ale vântului vor fi și în regiunile vestice, iar vineri (3 decembrie) local și temporar și în restul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

Ploi, lapoviță și ninsori până sâmbătă

Pe parcursul zilei de vineri, aria precipitațiilor se va extinde, iar la munte, treptat, vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă. Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și pe arii restrânse ninsoare se vor semnala în vest, centru și nord, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (3/4 decembrie) și în est și sud, potrivit informării ANM.

Pe acelaşi subiect

Cantitățile de apă vor depăși izolat 10...15 l/mp îndeosebi în zonele de munte.

Vremea 2 decembrie 2021

În vestul și nord-vestul țării, cerul va fi mai mult noros, iar aria ploilor va fi în extindere. În zona montană înaltă, iar spre sfârșitul intervalului, posibil și în extremitatea de nord-vest se vor semnala precipitații mixte, ce pot favoriza izolat depunerile de polei. În special pe parcursul nopții în Crișana, Maramureș și în zona de munte aferentă se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări temporare mai ales seara și noaptea, dar numai izolat se vor semnala ploi slabe, cel mai probabil în Oltenia și în nordul Moldovei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte, în special în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 60...80 km/h spulberând zăpada, și local în regiunile vestice și pe litoral, cu viteze de 40...50 km/h. Temperaturile maxime vor fi de la 6...7 grade în Maramureș și estul Transilvaniei, până spre 15 grade în sudul Banatului, iar cele minime între -3 și 7 grade. Dimineața și noaptea, în zonele joase, izolat se va semnala ceață.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă în toată țara. Poi, lapoviță și ninsori până sâmbătă