Antena Meniu Search
x

Alertă meteo de vreme severă România. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 18 județe, până la noapte

Administrația Naţională de Meteorologie a emis, joi, o atenționare cod galben care vizează ploi torențiale, grindină și vijelii. Alerta meteo, care afectează 18 judeţe, total sau parțial, intră în vigoare astzi, la ora 12.00, și expiră diseară, la ora 22.00.

de Redactia Observator

la 13.06.2022, 10:17

Conform avertizării meteorologilor ANM, de luni, de la ora 12:00 până la ora 22.00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în 18 judeţe.

Sunt vizate județele Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Sibiu, Brașov, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Covasna, Vrancea, Bacău, Neamț și Harghita.

În aceste zone, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și pe alocuri vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 20-30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Pe acelaşi subiect

Meteorologii anunță că manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte zone ale țării.

Harta județelor afectate de codul galben

meteoromania.ro

Vreme caldă în București: Maxime de 31 de grade Celsius, posibile averse după-amiaza și seara

Vremea va fi caldă luni în București, cu posibile averse după-amiaza și seara, se arată în prognoza specială pentru Capitală emisă de ANM

Astfel, luni, între orele 12.00 și 22.00, vremea va fi caldă în Capitală.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare după-amiaza și seara când vor fi posibile averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Alertă meteo de vreme severă România. Ploi torențiale, grindină și vijelii în 18 județe, până la noapte