Antena Meniu Search
x

Alertă meteo cu efect imediat. 9 județe lovite acum de viscol și ninsori puternice

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 9 judeţe.

9 judeţe sub viscol, alertă ANM
ANM emite alertă cu efect imediat de viscol pentru 9 judeţe - pixabay.com

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe avertizări de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu în 9 judeţe.

Potrivit meteorologilor, se vor semnala fenomene meteo deosebite, cum ar fi ninsori abundente, cu strat de zăpadă considerabil.

Avertizare de vreme severă imediată Cod Galben şi Cod Portocaliu

Judeţele care intră sub avertizarea de vreme severă imediată, potrivit ANM, sunt: Buzău, Hunedoara, Caraş-Severin, Vâlcea, Gorj, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Suceava.

Pe acelaşi subiect

Pentru judeţul Buzău se va semnala vânt puternic, cu viteze de 80...100 km/h, îndeosebi la peste 1500m şi transport de zăpadă care va reduce vizibilitatea.

Cod Portocaliu pentru Hunedoara şi Caraş-Severin

Pentru judeţele Hunedoara şi Caraş-Severin s-a emis COD PORTOCALIU se vor semnala intensificări ale vântului care vor atinge 100-110 km/h și izolat 125 km/h şi ninsoare viscolită si zăpadă spulberată ce determină scăderea vizibilității sub 50m în zona de munte de peste cota 1800 m.

În judeţele Vâlcea şi Gorj, se înregistrează vânt cu viteze de 90...100 km/h ce spulberă zăpada și viscolește puternic ninsoarea, reducând vizibilitatea sub 50 de metri.

În judeţele Prahova, Argeş şi Dâmboviţa se înregistrează vânt cu viteze de 90...110 km/h ce spulberă zăpada și viscolește puternic ninsoarea, reducând vizibilitatea sub 50 de metri, în zona de munte.

În judeţul Buzău, se înregistrează vânt cu viteze de până la 80...90 km/h, îndeosebi la peste 1500m.

În judeţul Suceava vântul bate în rafale cu 80...90 km/h, spulberând puternic zăpada și reducând vizibilitatea.

Vremea 26 decembrie. Ninge în continuare, polei, frig, viscol la munte

Vremea pe 26 decembrie va fi rece, cu temperaturi în scădere. Ninsoarea va continua să cadă în zonele de deal şi munte, însă de această dată se anunţă şi polei, având în vedere răcirea tot mai accentuată a vremii.

Temperaturile maxim se vor situa între -3 şi 6 grade, iar cele minime între -4 şi 2 grade. Verifică prognoza meteo pentru 26 decembrie 2018.

Avertisment pentru şoferi

Şoferii sunt rugaţi să se informeze înainte de a pleca la drum în legătură cu situația meteorologică din zonele pe care urmează să le tranziteze, să circule prudent şi să aibă montate cauciucuri de iarnă.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, vom actualiza prezentul mesaj. Avertizarea este valabilă până la ora 23:00, în unele județe, cu şanse foarte probabile de prelungire.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Alertă meteo cu efect imediat. 9 județe lovite acum de viscol și ninsori puternice