Antena Meniu Search
x

ANM a actualizat informarea de ninsori, polei şi vânt puternic. Vreme severă în toată ţara, până miercuri dimineaţă

Administraţia Naţională de meteorologie a emis o informare meteo de vreme severă, valabilă pentru majoritatea zonelor ţării, până miercuri dimineaţă. Vor fi ploi cu depuneri de polei în sud-estul țării, în special în Bărăgan şi ninsori în Muntenia și Moldova, în Carpații de Curbură și Meridionali.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.12.2020, 10:32

ANM a actualizat informarea de ninsori, polei şi vânt puternic
ANM a actualizat informarea de ninsori, polei şi vânt puternic. Vreme severă în toată ţara, până miercuri dimineaţă - shutterstock.com
  • În următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile.
  • Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București

Potrivit ANM, de marți, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 10.00, în sud-estul țării se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe alocuri vor fi depuneri de polei, cu o probabilitate mai ridicată în Bărăgan și în sud-estul Moldovei.

În Carpații de Curbură, în Carpații Meridionali, în restul Munteniei și al Moldovei va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 5 - 10 cm.

În cursul zilei de marți, vântul va avea intensificări în sudul Banatului, jumătatea de est a Munteniei, în Dobrogea și la munte, cu viteze mai mari pe litoral, unde rafalele vor depăși temporar 55 - 65 km/h.

În noaptea de marți spre miercuri, pe crestele din vestul Carpaților Meridionali și în zona Munților Banatului rafalele vor depăși 80 - 90 km/h, zăpada fiind spulberată.

În următoarele zile, temporar se vor semnala precipitații în toate regiunile, dar mai ales în cele sudice, estice și centrale, precum și în zonele de munte, unde cantitățile de apă vor fi însemnate.

Polei, zăpadă şi vânt puternic în București

Meteorologii au emis o prognoză specială pentru București, în intervalul 08.12 ora 10:00 - 09.12 ora 10:00, cînd se vor semnala precipiații mixte, polei, se va depune strat nou de zăpadă iar vântul va avea intensificări.

Vremea va fi închisă. În prima parte a zilei de marţi și din nou în noaptea de marți spre miercuri se vor semnala precipitaţii mixte și se va depune polei. În restul intervalului, temporar va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, în medie de 3 - 6 cm.

Vântul va avea unele intensificări, mai ales la începutul intervalului, cu rafale de până la 30 - 35 km/h. Temperatura maximă va fi de 1 - 2 grade, iar cea minimă de -1 - 0 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Vremea » ANM a actualizat informarea de ninsori, polei şi vânt puternic. Vreme severă în toată ţara, până miercuri dimineaţă