Antena Meniu Search
x

ANM a anunțat când vine frigul în România. Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie 2022

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni, intervalul 24 octombrie - 6 noiembrie 2022. Potrivit spcialiștilor, vremea va fi călduroasă până pe 2 noiembrie, cu temperaturi peste media perioadei. 

de Redactia Observator

la 24.10.2022, 15:08

Harta temperaturilor în Europa
ANM a anunțat când vine frigul în România. Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie 2022 - Observator

ANM a emis luni, 24 octombrie, prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. 

"Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit pentru majoritatea zonelor țării. Cerul va fi variabil, dar în special dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse în zonele joase, vor fi nori de nivel jos sau ceaţã.

Temperaturile maxime, în scădere ușoară de joi - 27 octombrie, vor fi cuprinse între 13 şi 22 de grade, iar cele minime între -1 şi 11 grade. O posibilă răcire se va resimți  în intervalul 2-4 noiembrie. Astfel, temperaturile vor marca o scădere în Moldova, Maramures, Transilvania și în zonele de munte", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Vremea în Banat

Pe acelaşi subiect

În primele două zile (24 și 25 octombrie) vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime în medie de 24...26 de grade, după care până la sfârșitul lunii octombrie media acestora, deși va fi în scădere spre valori de 20...21 de grade, va continua să fie mai ridicată decât cea specifică perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit va fi și pe parcursul celei de-a doua săptămâni, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 15 și 18 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 5 și 7 grade, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate spre 8...10 grade. Regimul pluviometric va fi în general deficitar, ploi slabe cantitativ vor fi pe arii restrânse în 25 octombrie și posibil după data de 1 noiembrie.

Prognoza meteo în Crișana

Vremea va fi deosebit de caldă în prima zi (24 octombrie), când media temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 24 de grade, după care până la sfârșitul lunii octombrie mediile acestora, deși în scădere spre valori de 19...20 de grade, vor continua să situeze peste cele specifice perioadei. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se preconizează și pentru cea de-a doua săptămână, cu medii ale valorilor termice diurne cuprinse între 14 și 16 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând primele nopți (24-28 octombrie) când vor fi mai ridicate la medii de 8...10 grade. Ploi slabe cantitativ și pe arii restrânse se vor semnala în 25 și 26 octombrie, dar cu o probabilitate ridicată și la începutul lunii noiembrie.

Vremea în Transilvania

Până la finalul lunii octombrie vremea va fi caldă, cu medii ale maximelor termice de 18...20 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 și 16 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 2 și 5 grade, exceptând nopțile din perioada 25-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 6...10 grade. Local ploi slabe se vor semnala în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Prognoza meteo în Maramureș

Vremea va fi caldă până la sfârșitul lunii octombrie, cu medii ale maximelor termice de 16...19 grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra în zilele de 24 și 25 octombrie. O vreme ușor mai caldă decât în mod obișnuit se estimează și pentru cea de-a doua săptămână, când media valorilor termice diurne va fi cuprinsă între 12 și 14 grade, cu o posibilă răcire în perioada 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10 grade. Temporar va ploua în general moderat cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse cu o probabilitate mai mare și pe parcursul celei de-a doua săptămâni.

Vremea în Moldova

Prima săptămână va fi caracterizată de o vreme mult mai caldă decât în mod obișnuit, astfel media temperaturilor maxime va fi cuprinsă între 18 și 20 de grade, exceptând ziua de 25 octombrie, când aceasta va tinde spre 22 de grade. Valorile termice diurne se vor situa ușor peste normalul perioadei și în cea de-a doua săptămână, când vor fi în medie cuprinse între 12 și 15 grade, cu o posibilă răcire în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 6 grade, exceptând nopțile de 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 9...11 grade. Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și pe parcursul celei de-a doua sâptămâni.

Prognoza meteo în Dobrogea

Vremea va fi mai caldă decât în mod obișnuit în mare parte din intervalul de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 15 și 18 grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când în partea continentală a regiunii va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 20 și 24 de grade. O posibilă răcire a vremii ar putea să se producă în intervalul 2-4 noiembrie. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 7 și 9 grade, exceptând nopțile din perioada 24-27 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 10...14 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Vremea în Muntenia

Pe tot parcursul intervalului de referință, vremea va fi caldă cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 și 26 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând nopțile din perioada 25-28 octombrie, când vor fi mai ridicate spre medii de 8...12 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar la începutul lunii noiembrie.

Prognoza meteo în Oltenia

Vremea va fi caldă pe tot parcursul intervalului de referință, cu o medie a temperaturilor maxime ce va fi cuprinsă între 16 și 20 de grade, exceptând perioada 24 – 27 octombrie, când va fi chiar deosebit de caldă, mediile valorilor diurne urmând a se situa între 22 și 25 de grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 4 și 7 grade, exceptând primele nopți (perioada 24-28 octombrie), când vor fi mai ridicate spre medii de 8...12 grade. Regimul pluviometric va fi deficitar, trecător ploi slabe vor fi posibile doar în data de 26 octombrie și la începutul lunii noiembrie.

Vremea la munte

Valorile termice diurne se vor situa peste normalul perioadei, mai ales în prima sâptâmână și la începutul celei de-a doua, când va fi mult mai cald decât în mod obișnuit cu o medie a maximelor cuprinsă între 10 și 14 grade. Ulterior, după data de 2 noiembrie este posibilă o răcire, media urmând să scadă spre 6...8 grade. Temperaturile nocturne vor fi în general constante și se vor situa în medie între 0 și 4 grade, exceptând nopțile din 25 și 26 octombrie, când vor fi mai ridicate la medii de 6...8 grade. Local și temporar va ploua în general slab cantitativ în zilele de 25 și 26 octombrie, dar pe arii restrânse și în cea de-a doua săptâmână.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

De unde vă faceţi cel mai des aprovizionarea cu verdeţuri şi legume?

Observator » Vremea » ANM a anunțat când vine frigul în România. Vremea 24 octombrie - 6 noiembrie 2022