Antena Meniu Search
x

Foto Vremea 24 octombrie 2022. Deosebit de cald în sudul și sud-vestul României, temperaturile maxime ating 27 de grade Celsius

Vremea în România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de luni, 24 octombrie 2022.

de Redactia Observator

la 23.10.2022, 20:02

peisaj de toamnă din Munții Carpați
Vremea 24 august 2022. Deosebit de cald în sudul și sud-vestul României, temperaturile maxime ating 27 de grade Celsius - Shutterstock (arhivă)

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel că vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă în sud-vestul și local în sudul țării. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în regiunile nordice și nord-vestice, unde în cursul nopții va ploua și sub formă de aversă, iar îndeosebi în Maramureș va fi posibil să se acumuleze și cantități de apă însemnate (peste 10...15 l/mp). Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 27 de grade, iar cele minime se vor încadra între 8 și 15 grade, mai scăzute în zonele depresionare spre 6 grade. Dimineața și din nou spre finalul intervalului, în zonele joase de relief, pe suprafețe mici se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi în continuare frumoasă și caldă pentru această dată. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 23 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Vremea la munte

Pe acelaşi subiect

Valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, astfel că vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în nordul Carpaților Orientali și Occidentali, unde în cursul nopții va ploua și sub formă de aversă și vor fi posibile cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe creste. Dimineața și din nou spre finalul intervalului, pe văi și în depresiuni, pe suprafețe mici se va forma ceață.

Cum va fi vremea în Europa

Predominant va fi aspectul închis al vremii, iar diferită de această situație va fi numai cea dintr-o zona relativ mică din sud-estul Europei - din estul Bulgariei până în sudul Greciei și centrul Italiei - și de pe cuprinsul Mării Mediterane. Cerul deasupra acestor regiuni va fi mai mult senin sau complet degajat, pe când în rest nebulozitatea se va menține accentuată și totodată regimul pluvial va fi reprezentat în principal de ploi care mai răspândite și mai abundente se vor observă în nordul și în estul Franței, în Germania, în nordul alpin al Italiei și în sud-vestul Peninsulei Scandinavice. Mai slab și pe arii mai restrânse decât în aceste zone va ploua în Arhipelagul Britanic, în țările estice și în cele baltice. Vânt intens va fi în regiunile adiacente Marii Nordului - în Anglia și nordul Franței, în Țările De Jos, Danemarca și nord-vestul Germaniei, posibil și în sudul Norvegiei; de asemenea, pe ocean la vest de Portugalia și în Golful Biscaya, pe Marea Baltică, la cote mai mici în estul Marii Negre și al Ucrainei, în Rusia și probabil în vestul și în sud-estul Marii Mediterane. Diferențele de ordin termic față de ziua precedentă vor fi minore, dar remarcându-se în continuare temperaturile joase din nord-estul și din estul Europei și cele din partea sud-estică și chiar din cea centrală - înalte pentru această perioada a anului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vremea 24 octombrie 2022. Deosebit de cald în sudul și sud-vestul României, temperaturile maxime ating 27 de grade Celsius