Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Aproape toată ţara intră de mâine sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă. Căldură extremă şi în Bucureşti

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat avertizările de caniculă. Astfel, specialiştii au prelungit şi extins codul galben în cea mai mare parte ţării, inclusiv în Bucureşti, în timp ce județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți rămân şi marţi sub cod portocaliu de căldură extremă.    

de Redactia Observator

la 02.09.2024 , 10:35

ANM anunță că, la această oră, sunt în vigoare două avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă. Potrivit meteorologilor, valul de căldură va persista și va continua să se extindă.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 septembrie

Articolul continuă după reclamă

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat 

Pe acelaşi subiect

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime, deosebit de ridicate pentru această dată, vor fi de 35...37 de grade Celsius, iar minimele de 18...20 de grade Celsius, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade Celsius, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 2 septembrie

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă și disconfort termic ridicat

În jumătatea vestică a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade Celsius.

Coduri galben şi portocaliu de caniculă în aproape toată ţara

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 3 septembrie

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic accentuat 

Zone afectate: județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți

În județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți canicula se va intensifica, disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime,deosebit de ridicate pentru această dată, se vor situa în jurul a 37 de grade Celsius, iar minimele vor fi de 18...20 de grade Celsius, valori ușor mai mari, în jurul a 23 de grade Celsius, urmând a se înregistra în Dealurile de Vest.

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 3 septembrie

Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, local caniculă și disconfort termic ridicat

În cea mai mare parte a țării se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru începutul lunii septembrie (7...10 grade peste mediile multianuale). Local va fi caniculă și disconfort termic ridicat. Temperaturile maxime vor fi în general de 32...35 de grade Celsius.

Potrivit meteorologilor, pentru România, vara 2024 a fost cea mai călduroasă vară din istorie cu record la persitenta valului de caniculă si numar de avertizari emise in intervalul iunie - august.

Căldura extremă se reîntoarce în Capitală

Temperaturile maxime vor ajunge la 35 de grade Celsius în Capitală, potrivit unei prognoze speciale pentru București emise de ANM. Astfel, de luni până marți dimineața, vremea în București va fi călduroasă. Cerul va fi variabil, mai mult senin pe parcursul nopții, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 32-33 de grade Celsius, iar cea minimă de 16-18 grade. 

De marți până miercuri dimineața, vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 35 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 18-19 grade Celsius, ușor mai scăzută în zona preorășenească.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Putea fi evitată tragedia provocată de inundațiile din Galați?
Observator » Vremea » Aproape toată ţara intră de mâine sub avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă. Căldură extremă şi în Bucureşti