Antena Meniu Search
x

Video "Au băgat rechini aici. Uite cât e apa!" Prăpăd în Craiova după codul roșu de furtuni. Orașul a fost măturat de ploi torențiale și vijelii

A fost potop, seara trecută, în mai multe judeţe din ţară. În Dolj, Hunedoara şi Cluj, ploile torenţiale au inundat străzile, iar vântul puternic a smuls acoperişuri şi a pus la pământ mai mulţi copaci. Oamenii s-au trezit cu apa în curţi şi beciuri, iar temperaturile au scăzut de la o oră la alta, chiar şi cu 15 grade. Până astăzi, la ora 10.00, rămân sub avertizare de ploi şi vijelii 15 judeţe.

de Redactia Observator

la 25.09.2023, 08:14

Vezi și

Aflate sub semnul vremii capricioase, mai multe judeţe din vestul ţării au fost lovite, seara trecută, de vijelii.  Timp de o oră, Craiova a fost sub cod roşu.

Canalizările nu au mai făcut faţă, iar 53 de străzi au fost inundate.

Ia uite, ăsta a rămas (n.r - blocat)...

Pasajul, frumos. Au băgat rechini aici.

Pe acelaşi subiect

În alte zone, acoperişurile au fost smulse de vânt, copacii puşi la pământ, iar mai multe maşini avariate. Ca nişte hârtii au fost purtate de vânt şi unele corturi.

Pe timpul furtunii, peste 100 de apeluri au ajuns în dispeceratul 112.

Oamenii şi-au vărsat nervii pe pompieri

Craiova nu a fost singurul oraş din judeţul Dolj, lovit de furia naturii. În comuna Răcarii de Jos a plouat cu grindină minute bune. În doar câteva ore, temperaturile au scăzut simţitor. La ora 22:00 se înregistrau doar 16 grade. 

Şi la Cluj-Napoca au fost probleme, după o ploaie torenţială.

Oamenii s-au trezit cu apa în case şi curţi.

Localnic: Pivniţa am curăţat-o, am dezinfectat-o sâmbătă. Sâmbătă mi-am dezinfectat pivniţa. Până sus şi în garaj, uite aici cât e apa!

Necăjiţi că totul le-a fost distrus, oamenii şi-au vărsat nervii pe pompieri. 

Bărbat revoltat: Domnii de la pompieri vin cu motopompele stricate. Şi data trecută şi acum la fel. Şi-au strâns lucrurile şi pleacă.

Furtuna a paralizat şi traficul aerian

Mai multe curse care ar fi trebuit sa aterizeze sau să decoleze de pe aeroportul din Cluj-Napoca au fost anulate sau redirecţionate la Sibiu, Otopeni sau Budapesta.

Sub cod portocaliu de vreme rea a fost şi oraşul Petroşani, din Hunedoara. Şoferii au înaintat cu greu, după ce străzile au fost inundate. Tot aici, mai multe curţi s-au umplut cu apă, iar oamenii au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Tot de ajutor a avut nevoie şi un grup de persoane din Gorj, aflat la cules de ciuperci, care s-a rătăcit pe munte în timpul codului roşu de furtună.

Vreme rea a fost şi în alte oraşe din lume

La Milano, partida dintre AC Milan şi Verona a fost decalată jumătate de oră din cauza unei ploi torenţiale însoţită de grindină. În Padova o tornadă a luat pe sus acoperişuri şi a distrus mai multe sere. A căzut grindină, iar în jumătate de oră, străzile au devenit albe, ca şi cum ar fi nins. 

Am văzut cum zburau lucrurile în toate direcţiile, bucăţi de ţiglă. 

În România, 15 judeţe rămân în continuare sub avertizare cod galben de vreme rea, până la ora 10:00.  În restul ţării, vremea va rămâne neobişnuit de caldă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Vremea » "Au băgat rechini aici. Uite cât e apa!" Prăpăd în Craiova după codul roșu de furtuni. Orașul a fost măturat de ploi torențiale și vijelii