Meniu
Search
x

Update Avertizare meteorologică: A fost emis Cod Galben de ploi torențiale, cu fulgere și grindină

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o atenționare meteorologică de vreme rea, valabilă până miercuri seara la ora 22:00. Sunt așteptate averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină.

De Daniel Murărescu la 09.06.2021, 10:24

În intervalul 9 iunie, ora 12:00 – 11 iunie, ora 23:00, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și, izolat, grindină. Aceste fenomene se vor semnala îndeosebi în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, centrul și estul teritoriului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și, pe arii restrânse, 25...50 l/mp. Instabilitatea atmosferică va fi accentuată și la sfârșitul săptămânii.

Cod Galben de furtuni în jumătate de țară

Pe parcursul zilei de miercuri (9 iunie) în Oltenia, vestul și nordul Munteniei, Dobrogea, local în Transilvania, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp, transmite ANM.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Avertizare meteorologică: A fost emis Cod Galben de ploi torențiale, cu fulgere și grindină

Breaking News

Criza energiei creează o nouă ordine europeană

Criza energiei creează o nouă ordine europeană