Antena Meniu Search
x

Foto Avertizare meteorologică: Peste jumătate de țară, sub Cod Galben de ploi până vineri seara

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, joi seara, o avertizare meteorologică de vreme rea. Sunt așteptate ploi însemnate cantitativ în Banat, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei, în nordul Olteniei precum și în nordul Munteniei. În Carpații Meridionali va ploua abundent.

de Redactia Observator

la 20.05.2021, 20:47

hartă meteorologică
ANM a emis Cod Galben de ploi - ANM / Shutterstock

Cod Galben de ploi însemnate cantitativ

În intervalul 20 mai, ora 20:00 - 21 mai, ora 10:00, în Banat, Crişana, în cea mai mare parte a Transilvaniei şi a Moldovei, în nordul Olteniei şi al Munteniei, precum şi la munte, vor fi averse însemnate cantitativ. În intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitãţile de apã vor depãşi local 20...30 l/mp.

Cod Portocaliu de ploi abundente

În intervalul 20 mai, ora 20:00 - 21 mai, ora 10:00, în zona Carpaţilor Meridionali vor fi ploi abundente şi se vor cumula cantitãţi de apã ce vor depãşi 30...40 l/mp. În zona respectivã în ultimele 24 ore s-au înregistrat cantitãţi de apã însemnate. La peste 1700 m, ploile vor determina topirea şi cedarea apei din stratul de zãpadã prezent în continuare la altitudini mari, unde mãsoarã în general între 15 şi 130 cm.

Vreme instabilă și ploi puternice, urmate de temperaturi ca-n mijlocul verii 

Luna mai nu se dezminte nici în acest an şi rămâne cea mai instabilă perioadă. Trecem brusc de la ploi torenţiale la temperaturi ca-n mijlocul verii în mai multe zone din ţară. Iar pe şoselele din zonele înalte încă se lucrează la deszăpezire.

Urmează adevărate zile de vară. În Bucureşti vor fi chiar 30 de grade duminică şi 31 în Lunca Dunării.

Simona Căpșună, meteorolog Observator: Ultimele zile ale acestei săptămâni vor aduce o schimbare bruscă a vremii. După ce a plouat în multe zone cât pentru o lună sau chiar cât pentru două, soarele va ieşi în toată ţara de sâmbătă şi temperaturile vor creşte foarte mult, cu aproape 15 grade Celsius. Duminică va fi o zi ca de mijloc de vară cel puţin în sudul şi în estul ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » Avertizare meteorologică: Peste jumătate de țară, sub Cod Galben de ploi până vineri seara