Meniu
Search
x

Vreme instabilă și ploi puternice, urmate de temperaturi ca-n mijlocul verii în sudul şi în estul ţării - VIDEO

Luna mai nu se dezminte nici în acest an şi rămâne cea mai instabilă perioadă. Trecem brusc de la ploi torenţiale la temperaturi ca-n mijlocul verii în mai multe zone din ţară. Iar pe şoselele din zonele înalte încă se lucrează la deszăpezire.

De Redactia Observator la 20.05.2021, 20:20
Vezi și

Urmează adevărate zile de vară. În Bucureşti vor fi chiar 30 de grade duminică şi 31 în Lunca Dunării.

Simona Capsuna, meteorolog Observator: ”Ultimele zile ale acestei săptămâni vor aduce o schimbare bruscă a vremii. După ce a plouat în multe zone cât pentru o lună sau chiar cât pentru două, soarele va ieşi în toată ţara de sâmbătă şi temperaturile vor creşte foarte mult, cu aproape 15 grade Celsius. Duminică va fi o zi ca de mijloc de vară cel puţin în sudul şi în estul ţării”.

Până atunci însă, mai urmează ploi torenţiale în trei sferturi de ţară, inclusiv în Capitală. 

Viiturile au făcut deja prăpăd în nord-vestul ţării, iar oamenii încă n-au scăpat de ameninţarea apelor.

Pe acelaşi subiect

Până mâine dimineaţă se vor mai strânge încă 50 de litri de apă pe metru pătrat. Iar topirea zăpezii de pe munte va creşte riscul de inundaţii în cea mai mare parte a ţării. 

Drumarii dezăpezesc de zor la Rânca

Ca să mai reducă pericolul, drumarii deszăpezesc de zor cea mai înaltă şosea din România.

Circulaţia pe Transalpina ar putea fi deschisă în prima săptămână din iunie, când va veni şi primul val de turişti.

Cristi Tudor, reprezentant SDN Târgu Jiu: ”Din experienţa colegilor mei, este o zăpadă cu care nu ne-am mai întâlnit de foarte mulţi ani în zona montană Rânca. Noi bănuim că în zonele de vale depăşim 4 metri fără probleme”.

Ultima săptămână a lunii mai va fi una ploioasă la munte şi în Ardeal, chiar dacă va fi cald. Asemenea zile nu vor lipsi nici în iunie, cea mai ploioasă lună a anului în România.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Vreme instabilă și ploi puternice, urmate de temperaturi ca-n mijlocul verii în sudul şi în estul ţării - VIDEO