Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Meteorologii anunță furtuni puternice în prag de weekend: "Un fenomen meteo extrem atrage altul"

Furtuni violente au făcut ravagii în ultimele ore în zona Capitalei şi pe litoral. Mesaje RO-ALERT au anunţat mii de oameni să nu iasă din casă. Potopul a adus grindină de mari dimensiuni şi inundaţii cum nu s-au mai văzut în ultimii ani. 

de Simona Căpşună

la 06.08.2024 , 19:57

A fost cod roşu în Giurgiu şi Călăraşi. Furtunile au pornit brusc şi au acoperit cu gheaţă totul în doar câteva minute. La Bucureşti, codul portocaliu de vijelii a adus grindină, şuvoaie de ploaie şi vânt nebun. Mai multe străzi s-au transformat în râuri, iar circulaţia a fost paralizată.

La Mamaia, peisajul s-a transformat rapid. Vântul dezlănţuit a adus nori ameninţători care au tras o perdea de ploaie peste plaje. La Năvodari, apa a acoperit faleza în câteva minute. Ploaia torenţială a adus puhoaie pe străzi şi la Constanţa. Canalizările din multe cartiere au cedat în faţa potopului. 

La Tulcea, oameni şi maşini au înotat cu greu pe străzi. Şuvoaiele au acoperit zone întinse pe sute de metri. Din mijlocul apelor răzbăteau, din loc în loc, gheizere care ţâşneau din sistemul de canalizare înfrânt de ploaia violentă.

Vezi și

La Olimp, turiştii nu au ştiut cum să ajungă mai repede în camere. Nori apăsători au invadat cerul şi au anunţat dezlănţuirea naturii. Turiştii au filmat marea înspăimântătoare şi au trimis imagini pe Fii Observator.

Pe acelaşi subiect

Vremea se anunţă în continuare extrem de schimbătoare

"Canicula se instalează în forţă, în zilele următoare, în ţara noastră. Şi, în general, un fenomen meteo extrem atrage altul. Prin urmare, furtunile care vor apărea în prag de weekend, în majoritatea regiunilor, vor fi foarte puternice. Aşteptăm în scurt timp cantităţi importante de apă şi vânt foarte intens", a explicat Simona Căpșună, meteorolog Observator.

Încă un episod de ploi consistente va apărea în majoritatea ţării în a doua jumătatea a lunii.

Simona Căpşună Like
Întrebarea zilei
Aţi dus flori sau alte cadouri în prima zi de şcoală?
Observator » Vremea » Meteorologii anunță furtuni puternice în prag de weekend: "Un fenomen meteo extrem atrage altul"