Antena Meniu Search
x

Video Ciclonul polar lovește din nou România. Va ninge viscolit în unele zone din țară, iar vântul va avea viteze de uragan în zona înaltă

Ciclonul polar care a afectat deja vestul Europei ajunge în România. Furtuna Pia vine cu frig şi ninsori, începând de mâine. La munte a fost anunţat cod portocaliu, iar rafalele de vânt pot atinge viteze de uragan.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 21.12.2023, 20:27

Vezi și

Furtuna Pia care vine din nord-vestul continentului, mai exact din Islanda, și se îndreaptă către noi, ne aflăm mai la marginea acestui ciclon, motiv pentru care nu ne așteptăm să aibă urmări foarte grave. 

Vânt puternic de cod galben și portocaliu 

Furtuna vine cu umiditate foarte ridicată, motiv pentru care în jumătatea nordică a teritoriului vor fi precipitații, dar și cu presiune foarte scăzută, iar această schimbare a presiunii va aduce vânt foarte puternic. Motiv pentru care încă din această noapte, în nord-vestul țării și pe la munte avem o atenționare de cod galben. Vor fi în zonele joase de relief rafale de peste 60 de kilometri pe oră, iar pe la munte vorbim de rafale de peste 100 de kilometri pe oră.

Asta până mâine la ora 12.00. De mâine de la 12 și până dimineața în Ajunul Crăciunului, toată țara se va afla sub atenționare de cod galben de vânt, izolat prin sudul și prin centrul țării pot fi rafale de peste 80 de kilometri pe oră, în timp ce pe la munte vorbim de rafale de peste 100 de kilometri, va ninge viscolit în Maramureș și Transilvania, mâine noapte și se va depune strat de zăpadă.

Tot mâine la ora 18.00, va intra în vigoare un cod portocaliu în zona montană înaltă, pe unde vor fi rafale de peste 120 de kilometri pe oră, așa că pe acolo va fi viscol foarte puternic, zăpada va fi troienită, iar vizibilitatea extrem de scăzută, pe la miunte în următoarele zile va ninge însemnat cantitativ, se va depune strat de zăpadă în jur de 50 centimetri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Ciclonul polar lovește din nou România. Va ninge viscolit în unele zone din țară, iar vântul va avea viteze de uragan în zona înaltă