Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Clujul, lovit de vijelii care au luat pe sus maşinile. "A intrat apă până la bancheta din spate"

Furtuni violente au topit, aseară, cel mai lung val de caniculă de anul acesta: 20 de zile la rând. Vijelii ca un taifun tropical au rupt copaci şi au luat acoperişuri pe sus la Iaşi. 15 maşini au fost avariate. La Cluj-Napoca, perdeaua de apă a blocat mijloace de transport şi zeci de automobile în mijlocul puhoaielor. 

de Alex Prunean

la 28.08.2024 , 19:14

O furtună care a durat zeci de minute a măturat Cluj-Napoca aseară şi a paralizat traficul. Pompierii au avut intervenţii la foc continuu. 

"Pompierii au evacuat apa din 15 subsoluri, 10 locuinţe, 3 curţi şi 3 garaje. De asmenea, este inundată şi hala unui operator economic", a declarat Paul Olar, purtător de cuvânt ISU Cluj.

Şuvoaiele de apă au distrus asfaltul

Vezi și

Mulţi şoferi şi-au stricat maşinile în puhoaiele de pe străzi. Localnicii acuză primăria că lasă oraşul la cheremul furtunilor. 

Pe acelaşi subiect

"A intrat apă în maşină până pe bancheta din spate, până la geamuri. E a doua maşina deja care îi fac interiorul, nu mai ştiu ce să fac. Nu se rezolvă nimic de 3 ani", spune un tânăr.

Torenţii de apă au fost atât de puternici încât în acest loc au distrus carosabilul. Şuvoaiele au săpat pur şi simplu pe sub stratul de asfalt, iar acum, la mai bine de 12 ore de la ploaie, traficul este încă restricţionat pe o bandă. 

Şi pietonii au avut de suferit. În timp ce unii au luat-o direct prin bălţi, pentru că trotuarele nu se mai vedeau de sub ape, o femeie s-a căţărat pe garduri ca să nu se ude la picioare.

Furtuni puternice şi în Moldova

"Vijeliile au lovit şi Moldova. La Iaşi, ploaia torenţială şi vântul au făcut prăpăd mare în timp scurt: doar o jumătate de oră a durat furtuna. Trei acţiuni pentru degajarea acoperişurilor smulse de vânt, un stâlp din beton prăbuşit şi 14 intervenţii pentru degajarea arborilor prăbuşiţi pe carosabil, unde au fos produse daune la 15 autoturisme", spune George Onofreiasa, purtător de cuvânt ISU Iaşi.

Ploile vor aduce probleme în orele următoare în sud-estul ţării, unde este cod galben de vreme instabilă. Furtuni de vară vor mai fi în mare parte din ţară până aproape de weekend. De duminică, un nou val de caniculă va încinge zonele de câmpie.

Alex Prunean Like

Meseria aceasta de fapt e o vocație. Sau un microb. De fapt, ambele. Îmi aduc aminte că atunci când am intrat în “familia Antenei” eram cel mai tânăr corespondent.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu sancţiunile drastice introduse odată cu noul an şcolar?
Observator » Vremea » Clujul, lovit de vijelii care au luat pe sus maşinile. "A intrat apă până la bancheta din spate"