Antena Meniu Search
x

19 judeţe lovite de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore. Cod galben până la ora 23.00

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni o atenţionare cod galben de vijelii, grindină și ploi torențiale, valabilă pe parcursul acestei zile în 19 judeţe.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.06.2020, 10:46

  • Cod galben de vreme severă în 19 de județe, până la noapte.
  • Vremea în București: Trei zile de vreme caldă.

Potrivit meteorologilor, luni între orele 13.00 şi 23.00, în Banat, Crișana, Maramureș și local în Transilvania și în zonele montane, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată și se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și ploi torențiale.

Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Avertizarea vizează judeţele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Covasna, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

Informare meteo de vreme severă în toată țara

La aceast oră, în România este valabilă și o informare mateo de vreme severă.

Alerta expiră mâine dimineață, la ora 6.00.

Astfel, potrivit specialiștilor, luni (8 iunie), vor fi manifestări de instabilitate atmosferică îndeosebi în vestul și nordul teritoriului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp, iar pe arii restrânse 30 l/mp.

Vremea în București: Trei zile de vreme caldă

Pentru București, ANM anunță trei zile de vreme mai caldă decât în mod normal, cu temperaturi de până la 30 de grade. În noaptea de marți spre miercuri se anunță ploi și vânt.

Conform prognozei meteo pentru intervalul luni - miercuri, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată.

Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate în seara zilei de marți (9 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (9/10 iunie), când probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului va fi ridicată.

Temperaturile maxime vor fi de 28...30 de grade, iar cele minime de 16...17 grade.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Vremea » 19 judeţe lovite de ploi torenţiale, grindină şi vijelii, în următoarele ore. Cod galben până la ora 23.00