Meniu
Search
x

Cod galben de ninsori și viscol în 17 județe, emis de ANM. Este vizată zona de munte, la peste 1700 m

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare cod galben de ninsori și viscol în zona de munte din 17 județe. Alerta este valabilă până sâmbătă seară.

De Veronica Micu la 30.10.2020, 13:48
  • La munte, va ninge și se va depune strat de zăpadă.
  • Pe crestele Carpaţilor Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Astfel, în intervalul 31 octombrie, ora 02:00 - 31 octombrie, ora 20:00, în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă.

În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.

Potrivit ANM, este vizată zona de munte a județelor: Alba, Argeș, Bistrița-Năsăud, Brașov, Caraș-Severin, Dâmbovița, Gorj, Hunedoara, Harghita, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceva și Vâlcea. 

Informare de vreme rece în toată țara

La această oră este în vigoare o informare meteo de vreme severă care vizează majoritatea zonelor țării.

În intervalul 30 octombrie, ora 13:00 – 01 noiembrie, ora 16:00, în nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. 

Local cantitățile de apă vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50...60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60....80 km/h.

În jumătatea estică a teritoriului vremea va deveni rece pentru această perioadă.

- Articol realizat cu informații primite de la Oscar Stanciu, redactor meteo Observator -

Citește și:

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cod galben de ninsori și viscol în 17 județe, emis de ANM. Este vizată zona de munte, la peste 1700 m