Antena Meniu Search
x

Galerie foto Vremea 28 iulie 2021. România devine un cuptor uriaș, ANM anunță aproape 40 de grade Celsius

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 28 iulie. Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua, prognozează meteorologii români. Temperaturile maxime vor atinge 39 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 27.07.2021, 15:41

În noaptea de marți spre miercuri cerul va fi senin în regiunile sudice, iar în rest variabil, temporar cu înnorări  în nord-vest și nord, unde, izolat, vor fi averse, descărcări electrice și, posibil, intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperaturile minime se vor încadra între 12 grade în depresiuni și 25...26 de grade în Dealurile de Vest.

vremea la noapte

Vremea la noapte

Observator

Vremea marți 28 iulie 2021

Valul de căldură va persista, iar disconfortul termic se va accentua. Va fi caniculă în aproape toate regiunile, iar indicele temperatură-umezeală ITU va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 31 și 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei. Temperaturile minime se vor situa local peste 20 de grade în zonele joase de relief, iar la scara întregii țări vor fi cuprinse, între 12 grade în depresiunile Carpaților Orientali și 23...25 de grade pe litoral și în Dealurile de Vest.

Pe acelaşi subiect
vremea 28 iulie

Vremea 28 iulie 2021

Observator

Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri, îndeosebi în Transilvania, Maramureș și în Moldova, precum și la munte și în zona subcarparpatică, vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

Prognoza meteo București

Vremea va fi caniculară și disconfortul termic va deveni deosebit de accentuat. Temperatura maximă va fi de 37...38 de grade, iar cea minimă va fi de 19...22 de grade. Cerul va fi mai mult senin, însă spre orele serii sunt posibile fenomene asociate instabilității atmosferice, respectiv, unele înnorări, intensificări ale vântului și descărcări electrice.

Vremea în București

Vremea în București

Observator

Vremea pe litoral

Vremea va fi călduroasă, iar disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură - umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare după-amiaza și seara, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări trecătoare ziua. Temperaturile maxime se vor încadra între 30 și 33 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 22 și 25 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 26 și 29 de grade.

vremea pe litoral

Vremea pe litoral

Observator

Vremea la munte

Vremea va fi caldă. Cerul va fi variabil, însă în a doua parte a zilei și la începutul nopții, instabilitatea atmosferică va fi pronunțată și se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70...80 km/h, vijelii puternice și căderi de grindină, dar numai pe alocuri vor fi averse ce vor avea și caracter torențial.

vremea la munte

Vremea la munte

Observator

Aceste fenomene se vor produce cu o probabilitate mai ridicată în Carpații Orientali.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Vremea 28 iulie 2021. România devine un cuptor uriaș, ANM anunță aproape 40 de grade Celsius