Antena Meniu Search
x

Video Cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni. Iarnă în toată regula în jumătate de ţară. Judeţele vizate

ANM a emis avertizări de tip cod portocaliu şi cod galben de vreme rea pentru mai multe judeţe. Va ninge abundent şi se va depune un strat consistent de zăpadă în aproape jumătate din ţară. 

de Redactia Observator

la 26.02.2023, 13:38

Codul portocaliu de ninsori abundente și strat de zăpadă consistent a intrat în vigoare duminică, la ora 10.00, și va fi valabil până luni, la ora 15.00. În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă. Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită, au anunțat specialiștii.

Cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă

Codul galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă este valabil în intervalul duminică, ora 18.00-luni, ora 15.00 În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei, au precizat meteorologii, potrivit Mediafax.

Administrația Națională de Meteorologie a redactat și o atenționare cod galben de ninsori valabilă doar duminică, până la ora 18.00. Potrivit acesteia, în următoarele ore, va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90...100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10...12 cm.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de ninsori şi viscol până luni. Iarnă în toată regula în jumătate de ţară. Judeţele vizate