Antena Meniu Search
x

Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 12 județe. ANM a emis noi alerte meteo de vreme severă

Administraţia Naţional de Meteorologie a emis noi avertizări de vreme severă în România. Un cod portocaliu de ploi torențiale este valabil până luni dimineață pentru 12 județe. Zonele afectate sunt sudul Transilvaniei, nordul Olteniei şi al Munteniei.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 29.08.2021, 11:30

În intervalul duminică ora 11.00 – luni ora 9.00, în Transilvania, Moldova, Maramureș, local în Oltenia și Muntenia, precum și la munte vor fi averse, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25...35 l/mp și pe alocuri 40 l/mp. 

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii restrânse și în restul teritoriului, potrivit ANM.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu în 12 județe, până lunii dimineață

Pe acelaşi subiect

Un cod portocaliu a intrat în vigoare duminică la ora 11.00 și expiră luni la ora 6.00. În sudul Transilvaniei, în nordul Olteniei și al Munteniei va ploua abundent și îndeosebi prin acumulare cantitățile de apă vor depăși local 40...60 l/mp. Județele vizate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița, Prahova, Covasna și Buzău.

Prognoza meteo în București: Ploi și temperaturi de maxim 27 grade Celsius, până luni

Până luni dimineața, în Capitală vor fi ploi și temperaturi de maxim 27 grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București. Pe parcursul zilei de duminică și până luni la ora 9.00, cerul va fi temporar noros în București.

Cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului și din nou pe parcursul nopții, vor fi perioade în care se vor semnala averse și descărcări electrice. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări de scurtă durată în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi în jur de 27 de grade, iar cea minimă de 16...17 grade.

Ploaie torenţială pe DN1 Ploiești-Brașov

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că este semnalată ploaie torențială pe tronsonul kilometric 82 – 100 al DN1 Ploiești-Brașov. Sunt depuneri de apă pe carosabil, cu pericol de acvaplanare, pe raza localităților Bănești, Câmpina, Cornu și Breaza, județul Prahova.

„Recomandăm conducătorilor auto să ruleze cu viteză foarte redusă, să nu bruscheze comenzile vehiculului, să nu efectueze depășiri riscante, să semnalizeze schimbarea benzii de circulație, să crească distanța de siguranță între vehicule și să circule cu foarte mare atenție, adoptând o conduită preventivă, pentru a putea evita eventuale accidente rutiere”, transmit poliţiştii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Cod portocaliu de vijelii, grindină și ploi torențiale în 12 județe. ANM a emis noi alerte meteo de vreme severă