Antena Meniu Search
x

Vreme atipică în decembrie. Ger la început de lună și cald de Crăciun și Revelion

Zăpada de sărbători va fi anul acesta un exerciţiu de imaginaţie. Vom avea un Crăciun fără ninsoare, anunţă meteorologii în premieră. Iar de Revelion, vor fi temperaturi ca de un început de primăvară.

Vezi și

Zăpada de sărbători va fi anul acesta un exerciţiu de imaginaţie. Vom avea un Crăciun fără ninsoare, anunţă meteorologii în premieră. Iar de Revelion, vor fi temperaturi ca de un început de primăvară. Ne aşteaptă patru săptămâni atipice, cu vreme schimbătoare şi un fenomen ciudat care persistă peste România: inversarea temperaturilor între munte şi câmpie.

De câţiva ani, ne-am obişnuit totuşi să vedem zăpadă de Crăciun doar în fotografii. Iar iarna aceasta nu va fi o excepţie, pentru că meteorologii vorbesc despre temperaturi demne de un început primăvară, la sfârşitul lui decembrie. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Se întrevede o dezamăgire, așadar, mai ales pentru cei care practică sporturile de iarnă. Şi care şi-au rezervat deja vacanţele la munte, sperând să aibă parte de zăpadă. De Crăciun, vor schia pe pârtii artificiale. Cei mai inspiraţi au ales staţiunile montane de la vecini, unde va ninge toată iarna. 

Cald pentru perioada sărbătorilor va fi şi în restul României. Nu vom avea zăpadă nici in București, estimeaza meteorologii, care vorbesc despre temperaturi pozitive atât de Crăciun, cât și de Revelion. Mai mult decât atât, valorile termice pot atinge si 6-7 grade Celsius. 

Până atunci, însă, România se confruntă cu un fenomen rar, numit inversiune termică. Este mai cald cu 10 grade în vârf de munte decât în sudul ţării, din cauza unei mase de aer plăcut care s-a suprapus peste aerul rece. Săptămâna viitoare, va fi frig în toate regiunile şi va continua să se răcească până în ajunul Crăciunului. Ultima săptămână din an va aduce temperaturi ridicate în nord estul ţării. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Vreme atipică în decembrie. Ger la început de lună și cald de Crăciun și Revelion