Antena Meniu Search
x
LIVE

Cum va fi vremea de Florii. Temperaturile scad cu 15 grade şi se întorc ninsorile

Vremea se va răci brusc la nivelul întregii ţări începând de sâmbătă, iar duminică valorile termice maxime vor scădea chiar şi cu 13 - 15 grade de la o zi la alta. La munte va ninge, iar în Bucureşti maxima va fi de 8 grade.

De Cristina Dimulescu la 16.04.2022, 07:19
Ninsoare la munte în România
Ninsoare la munte în România - Shutterstock

Conform specialiştilor ANM, pe parcursul zilei de sâmbătă, vremea se va răci în jumătatea de nord a ţării, dar în rest va fi caldă. Cerul va avea înnorări şi va ploua ziua, în nord-vest, nord, nord-est şi centru, izolat în rest, iar noaptea şi în restul ţării. Vor fi averse pe parcursul zilei, iar pe arii restrânse, pe timpul zilei, vor fi însoţite de descărcări electrice. În Transilvania, către dimineaţă vor fi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. La munte, ziua vor fi ploi, iar în zona înaltă lapoviţă şi ninsoare, iar noaptea vor predomina ninsorile.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor,cu viteze în general de 40 - 50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10 şi 25 de grade, iar minimele între zero şi 8 grade.

Citește și: Mesaje de Florii 2022. Urări pentru sărbătoriții zilei

Cum va fi vremea în Bucureşti 

În Bucureşti, sâmbătă, vremea se va menţine caldă, cu cer variabil, cu unele înnorări seara şi noaptea, când temporar va ploua. Vântul va avea intensificări noaptea, cu rafale ce vor atinge 40 - 45 km/h. Maxima de mâine va fi de 22 - 23 de grade, iar minima de 5 - 6 grade.

Cât priveşte ziua de duminică, estimările ANM arată că vremea va continua să se răcească şi va deveni deosebit de rece pentru această perioadă în sud, est şi centru.

"Cerul va fi mai mult noros în jumătatea sudică a ţării şi va ploua în mare parte din interval, iar în rest vor fi înnorări temporare şi precipitaţii izolate. La munte va ninge însemnat cantitativ şi se va depune strat de zăpadă. În centrul ţării şi în dealurile subcarpatice vor fi şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze de 45 - 55 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 şi 13 grade, iar minimele între -3 şi 5 grade", a spus Raul Ilea, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Pentru zona Capitalei se prognozează o răcire accentuată a vremii faţă de ziua de sâmbătă, cu o maximă în jurul a 8 grade şi minime de 2 - 3 grade. Totodată, cerul va fi noros şi va ploua în mare parte din interval, iar vântul va sufla moderat, cu intensificări ziua, cu viteze la rafală între 45 şi 55 km/h.

Sursa: Agerpres

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Cum va fi vremea de Florii. Temperaturile scad cu 15 grade şi se întorc ninsorile