Antena Meniu Search
x

Video Disperare pentru 12 familii din Suceava, după ce vijelia a smuls acoperişul blocului: "Am de plătit 30 de ani la apartamentul ăsta"

Furtunile au făcut ravagii la începutul lunii lui Cuptor. În Suceava a plouat din nou torenţial, iar străzile au fost acoperite de ape. Cele 12 familii care au fost nevoite să-şi părăsească locuinţele, după ce vijelia a smuls acoperişul blocului în care locuiau, sunt în continuare într-o situaţie critică.

Andreea Petrescu
de Andreea Petrescu

la 03.07.2021, 09:13

Vezi și

Au rămas fără acoperiş joi seară, iar apartamentele de la ultimele etaje au fost invadate de şuvoaie.

Andreea Petrescu, reporter Observator: După atâtea ore, oamenilor încă le curge apă din tavan. Tot plafonul de aici, de la ultimul etaj, din mansardă este îmbibat cu apă. 

Problema acoperişului nu a fost rezolvată la prima oră a dimineţii, iar ploile care au urmat au agravat situaţia. "Au venit de dimineaţă şi s-au plimbat! În stânga, în dreapta. Au aşteptat să vină ploaia! Asta a făcut Primăria!", spune revoltată o femeie. "De dimineaţă au stat până seara şi acum când a venit ploaia s-au apucat de acoperit. Apartamentul meu este luat prin bancă. Eu am de plătit 30 de ani la apartamentul ăsta", afirmă o altă locatară.

Pe acelaşi subiect

Urcată pe acoperişul blocului ca să remedieze problema, echipa de munictori a avut parte de o surpriză...

Stâlpii de susţinere cum erau?

Erau bătuţi în cuie. Fără scoabe, fără nimic.

Aţi mai văzut aşa lucrare? Este normal?

Nu am mai întâlnit. Lucru de mântuială a fost făcut.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ploaia torenţială de aseară a afectat şi canalizările din oraş. Străzile au fost complet inundate, iar traficul a fost paralizat. Apa strânsă pe străzi a fost atât de mare, încât a ajuns la motorul unei maşini. Aceasta a luat foc cum a fost pornită, după un scurtcircuit. Şoferul oprise până la un magazin, iar când a urcat înapoi în maşină ca să plece, moment în care a luat foc.

"Dacă nu claxonau de pe partea cealaltă, şoferul putea să ardă în maşină, direct, dacă nu îl claxonau oamenii că a luat foc", mărturseşte un bărbat.

În Cluj-Napoca, mai multe artere importante au fost complet inundate, iar şoferii au avut de trecut testul răbdării. De astăzi, vremea se îndreaptă în mai toată ţara, iar temperaturile vor ajunge la valori apropiate de normalul perioadei. Un cod galben de vreme rea mai este valabil până în această dimineaţă, la ora 10:00, pentru partea de nord a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Vremea » Disperare pentru 12 familii din Suceava, după ce vijelia a smuls acoperişul blocului: "Am de plătit 30 de ani la apartamentul ăsta"