Antena Meniu Search
x

A intrat în vigoare codul galben de vreme rea. Trei sferturi de ţară va fi acoperită de zăpadă

 În câteva ore, iarna loveşte în forţă! Trei sferturi din ţară intră din această seară sub cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi.

Vezi și

 În câteva ore, iarna loveşte în forţă! Trei sferturi din ţară intră din această seară sub cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. Va ninge şi în zonele joase, inclusiv în Capitală, iar la munte, va fi vreme de schi. Utilajele de deszăpezire sunt pregătite să intervină pe drumuri. Valul de aer siberian deja prezent în ţara noastră se va ciocni cu o masă de aer umed adusă de un ciclon mediteranean.

O mare de nori a fost surprinsă azi pe Vârful Omu, dar şi în Rarău. Fenomenul rar apare atunci când, foarte aproape de sol, rămâne blocată o pătură de aer rece. 

Este liniştea de dinaintea viscolului. În mai puţin de trei ore, un ciclon mediteraneen loveşte România şi aduce cu el cod galben de ninsori, lapoviţă şi ploi. La Sinaia şi Predeal, dar şi în celelalte zone de munte va ninge serios şi, din cauza vântului, va fi viscol. Utilajele au fost mobilizate pe drumuri unde, după ninsoare, ar putea să apară ploaia care va transforma zăpada în polei.

Şi bucureştenii vor vedea dimineaţă zăada pe strazi. Peste zi, se vor înregistra si doua grade celsius  aşa că este posibil ca stratrul de zapada să nu reziste . Oamenii au ieşit azi din case cu mănuşi, căciuli şi cojoc.

De frica iernii, la ţară, oamenii aleargă să cumpere lemne de foc. În Buzău, un metru cub costă şi 600-700 de lei, cu o sută de lei mai mult fata de anul trecut. O grămadă ca aceasta, care ajunge pentru toată iarna, costa peste 2000 de lei. De disperare, oamenii vând ieftin cerealele, pentru a obţine bani pentru  lemne.

În judeţul Neamţ, oamenii cumpărau anul trecut lemne de foc cu 200-220 de lei metrul cub, anul acesta preţul a crescut la 300-350 de lei.

Pentru bătrânii cu pensii mici, lemnele de foc au devenit un lux pe care nu şi-l mai permit.

Şi iarna este abia la început. In următoarele trei zile, va continua să ningă. Se vor înrehgistra temperaturi între minus unu şi 10 grade Celsius, dar vântul va accentua senzaţia de frig. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Vremea » A intrat în vigoare codul galben de vreme rea. Trei sferturi de ţară va fi acoperită de zăpadă