Antena Meniu Search
x

Video "E numai gheaţă, frate!" Haos pe drumurile din Bistrița, după ce utilajele de deszăpezire au fost trimise "în concediu"

Iarna s-a întors în forţă. După ce jumătate din ţară a cunoscut asprimea unui ciclon polar, scăderea bruscă a temperaturilor a pus mari probleme pe drumurile din ţară. A nins şi pe A2, unde a şi viscolit. Şi în judeţul Bistriţa-Năsăud șoselele s-au acoperit de o pojghiţă ca de sticlă, iar telefonul de urgenţă 112 a sunat continuu. La Galaţi, o femeie lovită de un banner smuls de vânt a ajuns la spital, iar la Iaşi un copac prăbuşit peste o linie de tramvai a fost la un pas să provoace o tragedie. 

de Redactia Observator

la 29.03.2023, 14:13

Vezi și

Mai multe drumuri din judeţul Bistriţa Năsăud s-au transformat peste noapte, într-un patinoar. Zeci de maşini au rămas blocate pe şosele.

"Drumul spre Dumitra! E numai gheaţă, frate!", spune un șofer.

Autorităţile locale au fost nevoite să intervină cu maşini mici şi să arunce pe şosele material antiderapant cu lopata, pentru că utilajele de deszăpezire au fost demult trimise "în concediu". 

"Doi saci sunt! Doi!", afirmă femeie.

Pe acelaşi subiect

Nimeni nu s-a aşteptat la vreme de iarnă, în mijlocul primăverii

Alexandru Slăvită, director Drumuri și Poduri Bistrița-Năsăud: S-a preconizat pentru aseară răcirea vremii, vânt, dar ninsoarea de la ora 3.00 nu a prevăzut-o nimeni. Toată lumea era pregătită cu cauciuri de vară. A fost o situaţie neprevăzută!

Prin surprindere au fost luaţi şi şoferii. Patru accidente s-au înregistrat în numai câteva ore. 

Iarna sosită pe neaşteptate ar putea să distrugă producţia pomilor fructiferi şi culturile din peste jumătate din ţară. În Harghita, zăpada a căzut peste copacii deja înfloriţi, iar florile de primăvară au fost acoperite de un strat serios de zăpadă.  

Temperaturi de minus 21 de grade Celsius pe Vârful Omu

La Iaşi, ciclonul care a adus în România aer arctic şi vânt puternic a fost la un pas să provoace o tragedie. Un copac din parcul Copou, de lângă o staţie de tramvai plină de călători, a fost rupt de rafale. Cu cinci secunde înainte să se prăbuşească, pasagerii se urcaseră în tramvai. În Galaţi, vântul a suflat atât de tare încât a smuls bucăţi din remorca unui camion şi le-a proiectat într-un TIR. Şoferul acestuia a fost grav rănit. Iar o femeie lovită de un panou publicitar smuls de vânt a ajuns şi ea la spital. În această dimineaţă au fost temperaturi de iarnă în mai multe zone din ţară. Minima termică a fost înregistrată în Bucegi, pe Vârfu Omu, unde au fost temperaturi de minus 21 de grade Celsius. Nici în oraşe nu a fost prea cald. S-au înregistrat minus 7 grade în Târgovişte şi minus 6 grade în Braşov şi Bistriţa.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "E numai gheaţă, frate!" Haos pe drumurile din Bistrița, după ce utilajele de deszăpezire au fost trimise "în concediu"