Antena Meniu Search
x

Fenomen meteo spectaculos în Bucegi. O perdea de apă s-a revărsat din cer, peste Azuga

Fenomen spectaculos deasupra Bucegilor. În timpul unei furtuni, o cascadă s-a format între creste. Dintr-un nor întins pe kilometri, turiştii au filmat cum o perdea de apă se revarsă peste staţiunea Azuga.

de Redactia Observator

la 16.06.2019, 23:11

Vezi și

Fenomen spectaculos deasupra Bucegilor. În timpul unei furtuni, o cascadă s-a format între creste. Dintr-un nor întins pe kilometri, turiştii au filmat cum o perdea de apă se revarsă peste staţiunea Azuga. Toată ziua a fost sub semnul fenomenelor meteo severe. Meteorologii au emis duminică peste 30 de avertizări, printre care şi cod roşu. 

O cascadă din cer se revarsă în munţi. Este imaginea spectaculoasă surprinsă la prânz, pe vârful Sorica, la 1400 de metri, deasupra oraşului Azuga. Între creste, s-a format un fuior care coboară spre pământ. De fapt, este o coloană de apă.

Explicația meteorologilor

Norul dens numit "Cumulonimbus" s-a format ca o pălărie deasupra muntelui, spun meteorologii, din cauza curenţilor ascendenţi care îl încarcă pe verticală cu particule de apă. Când se condensează, efectul este asemănător cu cel al unei explozii. Norul se revarsă ca o perdea de apă.

Astfel de fenomene sunt tot mai dese. Zilnic, meteorologii emit zeci de avertizări de vreme severă.

Serie de furtuni în țară

Duminică, la amiază, au dat cod roşu pentru Hunedoara. Iar alte 30 de judeţe sunt sub cod galben de vijelii şi grindină. În câteva minute, au căzut şi 40 de litri pe metru pătrat, aproape cât pentru o lună întreagă.

În Brăila, vântul a smuls un copac şi l-a aruncat peste 3 maşini de poliţie, iar pe străzi, apa a ţâşnit din canalizări ca din fântâni arteziene.

După o jumătate de oră de ploi torenţiale, un bulevard din centrul Piteştiului a fost blocat de aluviuni.

În tot acest peisaj, un bărbat din Piteşti s-a distrat cu o baie în uriaşa piscină apărută în faţa blocului său.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Vremea » Fenomen meteo spectaculos în Bucegi. O perdea de apă s-a revărsat din cer, peste Azuga