Val de frig arctic în România săptămâna viitoare. Meteorologii anunță o scădere dramatică a temperaturilor la noi în țară

Publicat: 21.09.2018, 14:10.
Actualizat: 22.09.2018, 22:33

Meteorologii actualizează avertizarea privind valul de aer arctic care va afecta România și țările din Europa săptămâna viitoare, anunțând că un frigul se va instala încă de sâmbătă, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât era preconizat inițial.

Val de frig arctic în Romania saptamana viitoare

Severe Weather Europe

Meteorologii actualizează avertizarea privind valul de aer arctic care va afecta România și țările din Europa săptămâna viitoare, anunțând că un frigul se va instala încă de sâmbătă, iar temperaturile vor fi mult mai scăzute decât era preconizat inițial.

Val de frig arctic în România săptămâna viitoare. Cum va fi vremea sâmbătă, 22 septembrie

Potrivit specialiștilor de la Severe Weather Europe, în Europa, vremea se schimbă încă de vineri, 21 septembrie, când frontul de aer rece asociat unui ciclon ce traversează Marea Nordului și Danemarca este împins peste Europa Centrală și spre peninsula Balcanică.

Citește și:

Vezi și Animaţie: cum lovește valul de frig arctic România. Meteorologii avertizează că vor fi minus 12 grade

În spatele acestui front de aer rece există însă un altul mult mai puternic, după cum se poate observa și din harta valabilă pentru sâmbătă, 22 septembrie.

Val de frig arctic in Romania si in Europa in 22 septembrie

Val de frig arctic în România săptămâna viitoare. Cum va fi vremea luni, 24 septembrie

Noul val de aer rece ce se va dezvolta pe teritoriul Europei se va confrunta însă cu valul de căldură care afectează deja sudul și estul continentului. Acest lucru va duce la creșterea temperaturilor și a presiunii în aceste zone ale continentului pe perioada week-end-ului, dar și o răcire a vremii în estul Europei.

Val de frig arctic in Romania si in Europa saptamana viitoare

Val de frig arctic în România săptămâna viitoare. Cum va fi vremea marți, 25 septembrie

Ca rezultat al acestei confruntări, se va forma un ciclon de aer rece în toată Europa de Vest, care se va răspândi spre Europa Centrală și de Est, în Peninsula Balcanică în zilele de luni și marți.

Astfel vremea se schimbă radical, România fiind una dintre cele mai afectate țări, așa cum se poate vedea și din harta valabilă pentru data de 25 septembrie.

Val de frig arctic în România pe 25 septembrie

Val de frig arctic în România săptămâna viitoare. Cum va fi vremea joi, 27 septembrie

Valul de frig se va accentua puternic joi, 27 septembrie, temperaturile ajungând să fie negative în România, așa cum se poate observa din harțile valabile pentru 25 și 27 septembrie.

Potrivit specialiștilor Severe Weather Europe, temperaturile în zonele afectate de cele două valuri de aer arctic vor scădea de la 18 grade Celsius la 0 grade Celsius în doar 12 -18 ore.

În plus, pe timpul nopții, temperaturile vor fi negative, ajungând chiar și la minus 12 până la minus 16 grade.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.