Antena Meniu Search
x

Video Furtuna Antoni a adus haosul în Europa. Serbia lovită de grindină şi de rafale de vânt care au depăşit peste 100 km/h

Furtuna Antoni mătură centrul şi vestul Europei, după ce a făcut prăpăd în Slovenia. În Marea Britanie, meteorologii au declarat-o cea mai periculoasă furtună de anul acesta. În timp ce în Croaţia şi Serbia oamenii sunt avertizaţi să nu iasă din case. În Serbia, furtuna Antoni a adus haosul. Rafalele de vânt de 100 de km/h au scos sute de copaci din rădăcini, în timp ce ploaia torenţială a provocat inundaţii ne maivăzute. În capitala Belgrad, grindina a căzut zeci de minute. 

de Redactia Observator

la 06.08.2023, 20:59

Vezi și

În Croaţia râurile s-au revărsat, iar mii de oameni au fost evacuaţi din mai multe localităţi. Lângă Zagreb, râul Sava a atins aseară cel mai înalt nivel din istorie. Meteorologii au prelungit codul roşu de furtună şi ploi torenţiale până mâine. Ministerul Afacerilor Externe a avertizat românii care călătoresc sau trec prin acea ţară că există un risc mare de inundaţii. 

Furtuna a lovit şi Austria

Apele revărsate fac prăpăd şi în Austria. Umflate de ploi abundente, două râuri au ieşit din matcă. 

Wolfgang Weißhaupt, comandantul unui departement de pompieri: "Pentru a nu pune oamenii în pericol, am aranjat o evacuare. Am evacuat 80 de oameni, iar 36 de domni şi doamne au stat peste noapte la Şcoala Elementară Sfântul Paul."

Pe acelaşi subiect

În Regatul Unit, Antoni a fost catalogată cea mai putenică furtună de anul acesta şi cea mai periculoasă. Mai multe localităţi din estul Marii Britanii au fost inundate, unele chiar a doua sau a treia oară într-un timp foarte scurt. Localnicii încearcă să reziste şi fac haz de necaz. 

"Este doar o zi normală de vară în Marea Britanie. Toţi cei din Marea Britanie sunt de acord cu asta."

În Spania şi Portugalia, localnicii se confruntă cu cealaltă extremă a vremii. Căldura fără precedent a provocat incendii puternice de vegetaţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » Furtuna Antoni a adus haosul în Europa. Serbia lovită de grindină şi de rafale de vânt care au depăşit peste 100 km/h