Antena Meniu Search
x

Furtuna Ciara, care a devastat Europa şi a ucis 7 oameni, a ajuns deasupra României.

Furtuna Ciara, care a devastat Europa şi a ucis şapte persoane deja, a ajuns noaptea trecută şi deasupra ţării noastre. Centrul, nordul şi vestul României se află la această oră sub un cod galben şi unul potocaliu de vreme rea.

de Redactia Observator

la 11.02.2020, 11:43

Vezi și

Furtuna Ciara, care a devastat Europa şi a ucis şapte persoane deja, a ajuns noaptea trecută şi deasupra ţării noastre. Centrul, nordul şi vestul României se află la această oră sub un cod galben şi unul potocaliu de vreme rea.

Până diseară, la ora 20:00, sunt aşteptate furtuni puternice şi viscol. În Cluj-Napoca, vântul a doborât un panou publicitar amplasat pe un camion, care a avariat serios mai multe autoturisme. Iar în Pasul Tihuţa viscolul deja a început.

În timp ce zona înaltă de munte a judeţului Cluj se află sub avertizare de cod portocaliu de vânt, oraşul Cluj-Napoca este sub cod galben. Vremea rea s-a dezlănţuit de aseară.

Cinci maşini aflate în parcarea Sălii Sporturilor au fost avariate. Nu toate autoturismele aveau asigurare Casco, iar pagubele sunt serioase.

În acelaşi timp, pe o stradă din oraş, rafalele puternice de vânt au doborât un copac, iar mai multe familii au rămas în beznă.

Codul portocaliu vizează zona de munte a județelor Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Suceava, Neamț, Cluj și Bihor. Aici sunt aşteptate ninsori puternice, iar viscolul poate reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

De altfel, în Pasul Tihuţa, încă de noaptea trecută a început să ningă viscolit.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Vremea extremă a făcut deja ravagii în întreaga ţară. În Hunedoara, de exemplu, o furtună violentă de săptămâna trecute a pus la pământ versanţi întregi de pădure în Munţii Parâng.

Şi astăzi vântul e aşteptat să depăşească viteze de 90 de km pe oră în regiunile avertizate cod galben şi să atingă până la 120 de km pe oră în regiunile sub cod portocaliu.

Ministerul de Interne a mobilizat aproximativ 13.000 de pompieri, jandarmi și polițiști, cu peste 5.000 de vehicule, pentru a fi pregătiți să intervină rapid în cazul în care populaţia va fi afectată de fenomenele meteo.

Furtuna "Chira" sau "Sabin", aşa cum a fost rebotezată în Franţa şi Germania, a făcut prăpăd pe continent. În Munchen şi Stuttgart vântul a atins forţa unui uragan, iar şapte persoane şi-au pierdut viaţa. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Furtuna Ciara, care a devastat Europa şi a ucis 7 oameni, a ajuns deasupra României.