Antena Meniu Search
x

Furtuni și grindină în aproape toată țara, până duminică seară. În sud-est va fi caniculă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, două avertizări Cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabile până duminică seara, în mai bine de jumătate de țară.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 24.07.2020, 11:42

Furtuni cu grindină în aproape toată țara, până duminică seară. În sud-estul teritoriului va fi caniculă
Furtuni cu grindină în aproape toată țara, până duminică seară. În sud-estul teritoriului va fi caniculă - Profimedia Images/ imagine ilustrativă
  • Ploile încep să apară de vineri, la prânz, în aproape toată țara.
  • Doar în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat.

Astfel, în intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 24 iulie, ora 22:00,  la munte în jumătatea de sud a Moldovei și a Transilvaniei, nordul Olteniei, nord-vestul Munteniei și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și izolat grindină. 

Cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și pe arii restrânse 30...50 l/mp

Totodată, sâmbătă, 25 iulie, începând cu ora 04:00, și până duminică, ora 23.00, vor fi furtuni cu grindină și descărcări electrice în Banat, Oltenia, Crișana, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Munteniei și al Moldovei, precum și la munte.

Aici vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se vor manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restranse 40...60 l/mp.

Vineri, sâmbătă și duminică (24, 25 și 26 iulie), în sud-est vremea va fi călduroasă în orele amiezilor, iar disconfortul termic va fi accentuat și indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii restrânse pragul critic de 80 de unități. 

Manifestări de instabiltate atmosferică se vor semnala trecător și în restul teritoriului, dar pe suprafețe mai mici.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Furtuni și grindină în aproape toată țara, până duminică seară. În sud-est va fi caniculă