Antena Meniu Search
x

"Aşa arată Făgăraşul". Strat de zăpadă de 40 de centimetri, la peste 2.500 de metri altitudine. Salvamontiştii trag un semnal de alarmă

Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu, avertizează, sâmbătă, că la peste 2.500 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, stratul de zăpadă măsoară 40 de centimetri. Acesta cere turiştilor să evite zonele dificile şi să ia în calcul că, la 19:30, este deja întuneric.

De Redactia Observator la 24.09.2022, 17:23
- Facebook Salvamont Argeş

”Aşa arată Făgăraşul văzut de webcamul nostru de la baza de salvare Cota 2000 Transfăgărăşan. Stratul de zăpadă pe vârfurile de 2500+ depăşeşte 40 cm, făcând păşirea nesigură, pentru că este foarte moale şi acoperă denivelările de dedesubt, făcând mersul mai dificil decât iarna, a transmis, sâmbătă, Şeful Serviciului Salvamont Argeş, Ion Sănduloiu.  

Zăpadă la munte. Avertismentul salvamontiştilor

Acesta avertizează, de asemenea, că, în zona montană înaltă, la 19:30 e deja întuneric. ”Dacă ar fi după noi, am evita traseele cu zone expuse şi pasaje dificile. Ţineţi minte în permanenţă ca în cazul unui accident, vom parcurge fix acelaşi traseu ca şi dumneavoastră, cărând tărgi, corzi, role, blocatoare şi altele, ceea ce vă va expune frigului”, a mai transmis salvamontistul, potrivit news.ro.  

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Evenimente » "Aşa arată Făgăraşul". Strat de zăpadă de 40 de centimetri, la peste 2.500 de metri altitudine. Salvamontiştii trag un semnal de alarmă