Antena Meniu Search
x

Video Imagini apocaliptice în Dolj, după ploile torențiale. Puhoaiele au distrus într-o clipă agoniseala de-o viață a oamenilor

Este cod roşu de ploi în patru judeţe din ţară, însă furtunile au măturat vestul şi centrul ţării încă de azi noapte. Zeci de oameni au fost evacuaţi, iar apele au făcut prăpăd. Case şi gospodării inundate, străzi care s-au transformat în adevărate râuri, şi oameni prinşi de viituri sau care care şi-au pierdut, în câteva minute, agoniseala de-o viaţă. 

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 14:12

Vezi și

Imagini apocaliptice în comuna Greceşti din judeţul Dolj. Acolo, şuvoaiele au măturat totul în calea lor: drumuri, curţi, case şi grădini.

Străzile s-au transformat în râuri, iar în anumite locuri apa a atins și peste un metru adâncime. 

În satul Gropanele apele umflate ale pârâului Maşcot au distrus parțial un pod. Mai multe gospodării au rămas izolate, iar peste 17 persoane au fost evacuate preventiv. 

Natura s-a dezlănţuit cu toată forţa încă de aseară, iar localnicii au încercat să-şi salveze gospodăriile, fiecare cum a putut. Aproape toată noaptea au încercat să evacueze apa în speranţa unor pagube cât mai mici. În ajutorul lor au sosit zeci de pompieri cu motopompe, basculante, buldoescavatoare şi sute de saci de nisip.

Pe acelaşi subiect

Chiar şi aşa, mulţi oameni au rămas, într-o clipă, fără agoniseala de-o viaţă. 

Două femei au fost evacuate cu un buldoescavator

În Argeş, două femei care mergeau la serviciu cu maşina au fost evacuate de pompieri cu un buldoescavator. Apa unui pârâu umflat a ajuns pe drum și le-a fost teamă să mai înainteze. 

De astăzi de la ora 12, jumătate de ţară este sub coduri de furtuni şi inundaţii. Cel puţin până mâine la prânz, patru judeţe din vestul ţării se află sub cod roşu de ploi abundente, mai exact Caraş Severin, Gorj şi Hunedoara şi Mehedinţi. Iar vestul, centrul şi nordul ţării se află şi ele sub cod galben şi portocaliu de vreme instabilă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » Imagini apocaliptice în Dolj, după ploile torențiale. Puhoaiele au distrus într-o clipă agoniseala de-o viață a oamenilor