Antena Meniu Search
x

Video "Niciodată în 40 de ani nu am văzut așa ploaie!" Potop în Drobeta, șoferii s-au apucat de pescuit în mijlocul şoselei

Furtunile au făcut din nou prăpăd în vestul ţării. În Mehedinţi, străzile s-au transformat seara trecută în lacuri, după o ploaie abundentă, iar în Gorj, salvamontiştii au reuşit să salveze pe corzi o femeie de 72 de ani, rămasă captivă între ape. Iar pentru unele zone din aceste două judeţe, a fost emis un cod roşu de inundaţii, până astăzi la prânz.

de Redactia Observator

la 16.06.2023, 11:22

Vezi și

În judeţul Mehedinţi a plouat cu găleata, seara trecută. La Drobeta-Turnu Severin, principalul Bulevard din oraş a devenit în câteva minute - lac. Canalizările nu au mai făcut față, iar traficul rutier a fost paralizat. Unii şoferi şi-au făcut curaj şi s-au aventurat să traverseze porțiunea inundată.

Alţii s-au oprit la pescuit în mijlocul şoselei, pentru a face haz de necaz.

Ia uite-l bă, ce mare e, bă! Mai dă-i o dată!

Aceeaşi situaţie. Altă zonă - comunele Bâcleș si Tâmna. Puhoaiele au inundat mai multe gospodării, iar pagubele materiale sunt insemnate.

Pe acelaşi subiect

Localnică: Ne-a inundat baia, holul, o cameră, plus bucătăria de vară.

Iar în localitatea Halânga, județul Mehedinți, viitura a adus zeci de peturi pe şosea, inundând complet pasajul de pe DN 67. 

Natura s-a dezlănţuit, din nou, şi în Gorj

O femeie de 72 ani, care plecase după ciuperci, a rămas izolată pe un mal de pământ, în urma revărsării apelor. Speriată, a cerut ajutorul la 112. Salvamontişti au venit pregătiţi să intervină cu barca, însă riscau să fie şi ei luaţi de potop. Aşa că au improvizat un sistem de corzi. 

Codul portocaliu a măturat şi alte localităţi. Oameni au fost avertizaţi prin RO-ALERT să nu iasă din case. A plouat în câteva ore cât pentru trei săptămâni. 

Bărbat: Niciodată în 40 de ani nu am văzut așa ploaie! 

În satul Runcurel, apa scoasă din Cariera Jilţ a inundat curţile oamenilor din zonă. În cea mai mare carieră de cărbune din ţară, angajaţii au mers cu barca să verifice utilajele scufundate. Întreaga carieră s-a transformat într-un lac imens. 

Ciclonul mediteranean aduce furtuni puternice în România

Patru judeţe din vestul ţării se află sub cod protocaliu de ploi abundente. Până vineri la prânz, şi zona Olteniei va fi sub cod galben de furtuni, iar pentru judeţele Dolj şi Mehedinţi, meteorologii au emis cod roşu de inundaţii.

Simona Căpșună: Ciclonul foarte activ acum în Marea Mediterană şi care continuă să aducă ploi în jumătatea de vest a ţării noastre se va deplasa în weekend peste Marea Neagră. Din acest motiv, furtunile se vor muta treptat către estul României, aşa că la finalul acestei săptămâni, vremea va deveni instabilă în regiunile din jumătatea de est a ţării.

Vremea va rămâne capricioasă şi săptămâna viitoare.

Cod roșu de ploi torențiale în patru județe

Meteorologii au emis vineri o avertizare cod roșu de ploi abundente valabilă în patru județe din țară.

Potrivit ANM; sunt vizate județele Mehedinți, Caraș-Severin și zona de munte a județelor Gorj și Hunedoara. În aceste zone vor fi averse torențiale și abundente. În intervale scurte de timp și prin

acumulare cantitățile de apă vor fi de 50-70 l/mp și izolat vor depăși 80 l/mp. Avertizarea cod roșu este valabilă de vineri de la ora 12.00 până sâmbătă la ora 12.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » "Niciodată în 40 de ani nu am văzut așa ploaie!" Potop în Drobeta, șoferii s-au apucat de pescuit în mijlocul şoselei