Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Informare meteo de vreme severă în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Cod portocaliu de vânt pe litoral

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare de vijelii şi ploi moderate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră. În acest interval, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h.

de Redactia Observator

la 01.10.2024 , 10:57

Potrivit ANM, până miercuri dimineaţă, vântul va avea intensificări, atingând viteze de 40-55 de kilometri pe oră în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice, în timp ce la munte rafalele vor depăşi 70-80 de kilometri pe oră. Vântul va sufla cu putere în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, zone aflate sub Cod galben, dar în special în litoral şi în deltă, unde este Cod portocaliu. În Bucureşti, temperaturile cresc faţă de ziua anterioară, iar cerul va fi variabil.

Cod portocaliu de vânt pe litoral și în deltă, cod galben în Moldova, Dobrogea și Muntenia

Meteorologii au emis o informare privind intensificări ale vântului şi ploi moderate cantitativ, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la aceeaşi oră. Astfel, vântul va avea intensificări în regiunile estice, sud-estice, sud-vestice şi la munte, cu viteze de 40...55 km/h, iar pe crestele Carpaţilor Meridionali şi de Curbură rafalele vor depăşi 70...80 km/h. Pe parcursul zilei de marţi, în regiunile estice şi sud-estice ploile vor continua şi pe arii restrânse se vor acumula 10...15 l/mp.

Articolul continuă după reclamă

Totodată, a fost emisă o avertizare cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de marţi, de la ora 10.00, până miercuri, la ora 2.00, în judeţele Iaşi, Vaslui, Galaţi, Brăila, Tulcea, Constanţa şi parţial în Călăraşi, Ialomiţa, Vrancea şi Bacău.

Pe acelaşi subiect

"În intervalul menţionat, în cea mai mare parte a Moldovei, Dobrogea şi estul Munteniei, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h", au transmis meteorologii.

Marţi, între orele 10.00 şi 20.00, este în vigoare o avertizare cod portocaliu privind intensificări puternice ale vântului, în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu de vreme severă

meteoromania.ro

Pe litoral şi în deltă, vântul va avea intensificări puternice, cu viteze la rafală de 70...90 km/h.

Miercuri, între orele 2.00 şi 10.00, va fi în vigoare o atenţionare cod galben privind intensificări ale vântului, în judeţele Tulcea şi Constanţa. "În intervalul menţionat, în Dobrogea, vântul va avea intensificări cu viteze la rafală de 50...70 km/h", arată ANM.

Harta județelor afectate de codul galben de vreme severă

meteoromania.ro

Cod roșu de inundații pe râuri din Constanța

Sunt scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de pericol pe râurile din bazinele hidrografice Valea Neagră, din județul Constanța, spun hidrologii.

Astfel, de marți de la ora 10:35 până la ora 12:00 a fost emisă o atenționare cod roșu. Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Valea Neagră – pe sectorul aferent S.H. Lumina. Sunt anunțate mai multe inundații la imobile din orașul Constanța, iar reprezentanții societății de transport în comun spun că vor fi întârzieri pe traseu, din cauza precipitațiilor care au produs inundații.

21 de grade în Capitală, în prima zi din octombrie

Meteorologii spun că marți vor fi maxime de până la 21 de grade în Capitală. Minimele vor fi de 7-8 grade, ușor mai coborâte în zona preorășenească.

Potrivit ANM, valorile termice vor creşte în prima zi de octombrie faţă de ziua precedentă, iar temperatura maximă va fi de 19 - 21 de grade în Capitală. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla slab până la moderat.

Temperatura minimă va fi de 7...9 grade, ușor mai coborâtă în zona preorășenească.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Plănuiţi să mergeţi în SUA după ridicarea vizelor?
Observator » Vremea » Informare meteo de vreme severă în toată ţara, până miercuri dimineaţă. Cod portocaliu de vânt pe litoral