Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Galerie foto Jumătate de ţară intră de sâmbătă sub noi alerte de vreme extremă. Coduri galben şi portocaliu de caniculă în Bucureşti şi 23 de judeţe

Aerul tropical nu se lasă dus din România. Administrația Națională de Meteorologie a emis vineri noi avertizări cod galben şi portocaliu de caniculă, care vizează inclusiv Capitala.  

de Redactia Observator

la 23.08.2024 , 10:25

Vineri, 23 august, este valabil un cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat în Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală. De asemenea, tot astăzi, Teleorman și Giurgiu se vor afla sub avertizare cod portocaliu de căldură extremă.

Valul de căldură extremă persistă

COD GALBEN

Articolul continuă după reclamă

Interval de valabilitate: 23 august

Pe acelaşi subiect

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: Oltenia, Muntenia, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea continentală, unde va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 34...36 de grade.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 23 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Teleorman și Giurgiu

Valul de căldură va persista pentru a unsprezecea zi consecutiv. În județele Teleorman și Giurgiu va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...37 de grade.

Cod portocaliu de caniculă sâmbătă, în Bucureşti şi 6 judeţe

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 august

Fenomene vizate: caniculă, disconfort termic ridicat

Zone afectate: Crișana, sud-vestul Transilvaniei, vestul și nordul Olteniei, cea mai mare parte a Munteniei, Dobrogea continentală

Valul de căldură va persista și se va extinde. În Crișana, Banat, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, nordul și estul Munteniei și în Dobrogea continentală va fi caniculă, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi în general de 34...36 de grade.

Potrivit ANM, în următoarele zile valul de căldură se va extinde în aproape toată țara.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 24 august

Fenomene vizate: val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat

Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București

Valul de căldură va persista pentru a douăsprezecea zi consecutiv. În județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și în municipiul București va fi caniculă. Disconfortul termic va fi accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime vor fi de 36...38 de grade Celsius.

Prognoză specială în Capitală

23 august, ora 10:00 - 25 august, ora 10:00

Valul de căldură persistă. Va fi caniculă și disconfort termic ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Vineri, temperatura maximă va fi 35...36 de grade, iar sâmbătă se va situa în jurul valorii de 36 de grade. Temperaturile minime vor fi de 17...20 de grade Celsius.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Vremea » Jumătate de ţară intră de sâmbătă sub noi alerte de vreme extremă. Coduri galben şi portocaliu de caniculă în Bucureşti şi 23 de judeţe