Antena Meniu Search
x

Video La munte ninge ca în toiul iernii. Pe pârtia Borşa din Maramureş stratul de zăpadă a ajuns la 25 de centimetri

După o iarnă blândă, cu temperaturi mult peste normalul perioadei, avem parte de un început de primăvară cu vreme capricioasă. Ciclonul mediteranean care a creat deja probleme în Europa a ajuns şi în România. Toată ţara este sub alertă de vreme severă, vor fi ploi, lapoviţă şi ninsoare. În vest, ploile au provocat inundaţii, iar la munte ninge abundent şi la altitudini mari s-a depus un strat consistent de zăpadă

de Redactia Observator

la 07.03.2024, 13:45

Vezi și

Iarna nu se dă dusă la munte. La 1.700 metri altitudine e ceaţă, vizibilitate redusă şi minus 2 grade în termometre. Va mai ninge, iar temperaturile vor scădea până la minus 9 grade. Drumarii au făcut noapte albă şi au acţionat constant cu utilajele de deszăpezire. La câţiva kilometri distanţa, florile de primăvară, care şi-au făcut apariţia zilele trecute, abia mai rezistă.

Drumarii au patrulat toată noaptea şi pe drumurile din Suceava. 

La Voineasa, schiorii s-au grăbit să ajungă pe pârtie

După cum vedeţi, astăzi ne-a binecuvântat Dumnezeu cu puţină zăpadă. E o zăpadă proaspătă de azi noapte. Iarna încă nu a trecut.

Pe acelaşi subiect

Şi în staţiunea Straja a nins ca în toiul iernii.

Noul strat de zăpadă este prilej de bucurie în staţiunile montane. La Voineasa, de când a început să ningă, schiorii s-au grăbit să ajungă pe pârtie, iar în staţiunea Borşa, la altitudini de peste 1.600 de metri, stratul de zăpadă ajunge până la 25 de centimetri.

Inundaţii în Timiş

Pe lângă ninsori, ciclonul mediteranean care a intrat încă de marţi în ţara noastră, a adus şi ploi, grindină şi temperaturi scăzute.

În judeţul Timiş, 15 gospodării au fost inundate azi noapte. Pompierii au intervenit cu motopompe şi s-au deplasat cu barca în zonă, pentru că apa era foarte rece.

În judeţul Arad, aseară, a plouat cu găleata şi a căzut grindină.

Cât mai durează episodul de iarnă

Mihăiţă Huştiu, meteorolog ANM: Aşteptăm precipitaţii până joi seara, în special în zona de vest, pentru care s-a emis şi o informare. Va ploua destul de mult, iar la munte un episod de iarnă autentică, cu ninsori. Seara, vom avea temperaturi negative, minus 5, minus 6. 

Aşa că, pentru câteva zile, oamenii au revenit la hainele de iarnă.

Episodul de iarnă ţine până mâine. În weekend vremea va fi din nou caldă, iar temperaturile vor ajunge la aproape 20 de grade Celsius. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Vremea » La munte ninge ca în toiul iernii. Pe pârtia Borşa din Maramureş stratul de zăpadă a ajuns la 25 de centimetri