Antena Meniu Search
x

Video Cabană din Făgăraș, lovită de o avalanșă puternică. Valul de zăpadă a acoperit mașinile turiștilor și a pătruns în unele camere

A fost o noapte albă, la propriu, în mai multe zone din ţară. Codurile meteo au adus viscol puternic, avalanşe şi ninsori abundente în câteva judeţe. Vijelia a pus la pământ copaci în mai multe judeţe. În Reşiţa, un copil de 14 ani n-a mai putut fi salvat după ce a căzut un copac peste maşina în care se afla cu părinţii lui. Zeci de maşini au rămas blocate în zăpadă, inclusiv o ambulanţă care mergea spre pacient. Mai multe drumuri au fost închise peste noapte şi sunt zone în care nu se circulă nici acum. Codul portocaliu de ninsori şi viscol ţine până în această seară, la ora 20.00. 

de Redactia Observator

la 05.02.2023, 07:50

Vezi și

Cabana Capra din Munţii Făgăraş a fost lovită noaptea trecută de o avalanşă de mari dimensiuni. Zăpada a spart geamurile maşinilor parcate în zonă, pe unele le-a acoperit cu totul, şi a intrat inclusiv în cabană. N-au fost victime, dar meteorologii menţin în continuare risc de avalanşă de gradul 4 în Carpaţii Meridionali. 

Oameni blocaţi şi drumuri închise, din cauza viscolului

Dă-i că eu o ţin! Trage! Trage şi tu! O trag! O trag! 

Mai trebuie trasă un pic! Că de acolo iar îi merge fundul! Dă-i! Dă-i! Număi să nu îi rupi roata. 

Pe acelaşi subiect

În comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj o ambulanţă n-a mai putut ajunge la pacient după ce a rămas blocată în zăpadă. A fost nevoie de mai multe echipaje ca să poată fi scoasă de acolo. Între timp, pacientul a mers o bucată de drum pe jos ca să ajungă la medici. 

 E ok pe drum! Hai că totul e în regulă şi cu maşina.  

Tot în judeţul Cluj, mai multe maşini au rămas blocate din cauza viscolului şi a zăpezii. Au intervenit mai multe echipaje care au recuperat pasagerii. Maşinile au rămas pe loc. 

Circulaţia a fost închisă pe A1, între Cunţa şi Boiţa

De altfel, pe multe drumuri a fost prăpăd. Circulaţia a fost închisă pe A1, între Cunţa şi Boiţa, din cauza vizibilităţii reduse chiar până la zece metri. Din Buzău, drumul european 85 a fost închis aseară până la limita cu judeţul Vrancea. La fel şi drumurile naționale 2 B, Buzău – Brăila și 22, Rîmnicu Sărat – Brăila, dar și drumul județean 203 între Valea Rîmnicului și limita cu județul Brăila. 

La toate ieșirile din Buzău au fost organizate filtre, iar şoferii au fost întorşi din drum. 

Daniel Țiclea – prefectul județului: Lucrurile s-au înrăutăţit în jur de ora 20.00. Noi aveam deja dispozitive constituite şi dimineată am avut comitet județean pentru situații de urgență.

Din cauza vântului puternic, mai multe localități au rămas fără curent electric. Iar oamenii au fost avertizaţi să nu iasă pe drumuri printr-un mesaj Ro-Alert.  

Copil ucis de un copac căzut peste maşina în care era

În Arad, un copac a căzut peste firele de electricitate. Angajaţii MAI au mai intervenit să degajeze arbori doborâţi de vânt şi în judeţele Bihor, Hunedoara şi Timiş.

Tot un copac rupt de vânt a făcut o victimă ieri. La intrarea în Reşiţa, un băiat de 14 ani a murit după ce a căzut un copac peste maşina în care era cu părinţii lui.

Oamenii se întorceau de la schi din Semenic. 

Părinţii, în stare de şoc, au fost duşi la spital, unde au rămas internaţi. 

Zeci de oameni înzăpeziți în Caraș-Severin

În Caraş-Severin, 80 de oameni, printre care şi copii, au rămas înzăpeziţi şi au fost salvaţi de jandarmii montani. Operaţiunea a durat mai multe ore, timp în care jandarmii au deblocat 30 de maşini. Turiştii fuseseră în staţiunea Semenic şi încercau să ajungă acasă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca marile magazine să fie închise în weekend?

Observator » Evenimente » Cabană din Făgăraș, lovită de o avalanșă puternică. Valul de zăpadă a acoperit mașinile turiștilor și a pătruns în unele camere