Antena Meniu Search
x

Meteo: Coduri galben și portocaliu de vreme severă în mai bine de jumătate de țară. Ninsori, viscol și vânt puternic până mâine seară

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, mai multe avertizări cod galben și portocaliu de vreme severă, valabile până mâine seară. Sunt anunțate ninsori, viscol și vânt puternic în mai multe județe. O prognoză specială a fost anunțată și pentru București.

de Redactia Observator

la 04.02.2023, 11:35

Meteorologii au emis noi avertizări de viscol și ninsoare valabile sâmbătă și duminică în cea mai mare parte a țării. Este vorba despre trei coduri galbene și două coduri portocalii.

Cod galben de viscol și ninsori moderate cantitativ la munte

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 20

La munte va ninge moderat cantitativ, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 50...70 km/h, iar la altitudini de peste 1800 m va depăși 80…90 km/h.

Pe acelaşi subiect

Temporar va fi viscol și vizibilitate redusă. În Carpații Meridionali și Occidentali se va depune strat consistent de zăpadă, local de peste 20...25 cm.

Potrivit avertizării ANM, în Carpații Meridionali și de Curbură vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie). De duminică (5 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire și va deveni geroasă noaptea, cu precădere în regiunile intracarpatice.

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

meteoromania.ro

Cod portocaliu de viscol puternic în Carpații Meridionali

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

La altitudini de peste 1800 m, în Carpații Meridionali, vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90...100 km/h) și vizibilitate foarte redusă.

Cod galben de vânt puternic în Banat, Crișana și jumătatea de vest a Transilvaniei

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 11 – 05 februarie, ora 06

În zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 50...70 km/h, iar în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi perioade în care rafalele se vor asocia cu ninsori moderate cantitativ determinând apariția viscolului. Temporar va ninge și vor fi intensificări ale vântului și în restul teritoriului, dar pe arii mai restrânse și la intensitate mai mică.

Vreme severă și în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea

Interval de valabilitate: 04 februarie, ora 20 – 05 februarie, ora 20

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări ale vântului, cu rafale, în general, de 50...70 km/h, astfel că zăpada va fi spulberată. Îndeosebi în noaptea de sâmbătă spre duminică va ninge și  vor fi perioade cu viscol și vizibilitate redusă.

Cod portocaliu de vânt și viscol pe litoral

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 02 – 05 februarie, ora 20

Pe litoral, temporar va ninge, iar vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de  70...80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă, mai accentuate în zona județului Constanța. Potrivit meteorologilor ANM, vântul va continua să prezinte intensificări și în noaptea de duminică spre luni (5/6 februarie).

Prognoză specială pentru București

Interval de valabilitate: 4 februarie, ora 11- 5 februarie, ora 20

Temporar cerul va avea înnorări și vor fi precipitații slabe, predominant ploaie pe parcursul zilei de sâmbătă (4 februarie) și sub formă de ninsoare în restul intervalului. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare începând din seara zilei de sâmbătă, când vor fi viteze în general de 40...45 km/h. Temperatura maximă va scădea semnificativ, de la 5...6 grade - sâmbătă, până în jurul valorii de 1 grad duminică, iar cea minimă va fi de -2...0 grade Celsius.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Vremea » Meteo: Coduri galben și portocaliu de vreme severă în mai bine de jumătate de țară. Ninsori, viscol și vânt puternic până mâine seară