Antena Meniu Search
x

Meteo: Cinci județe, sub cod portocaliu de ninsori și viscol în următoarele ore. ANM anunță rafale de peste 100 km/h la munte

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe avertizări cod portocaliu de ninsori și viscol în cinci județe. Alertele vizează zonele de munte și sunt valabile până la ora 12.00.

de Redactia Observator

la 02.02.2023, 09:40

Meteo: Cinci județe, sub cod portocaliu de ninsori și viscol în următoarele ore. ANM anunță rafale de peste 100 km/h la munte - Arhivă

Meteorologii au emis, în aceată dimineață, avertizări nowcasting de ninsoare şi vânt puternic, care la rafală ajunge la 100 de kilometri pe oră. Avertizările sunt valabile până la ora 12:00 pentru zonele înalte de munte din judeţele Gorj, Vâlcea, Cluj, Caraş Severin şi Hunedoara.

Prima avertizare a intrat în vigoare la ora 6:30, este valabilă până la ora 12:00 şi vizează zonele de munte de la peste 1800 de metri din judeţele Caraş-Severin şi Hunedoara, unde se vor semnala ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri. Celelalte două alerte meteorologice au intrat în vigoare la ora 6:40, sunt valabile până la ora 12:00 şi vizează zonele de munte, la altitudini de peste 1800 de metri, din judeţele Gorj, Vâlcea şi Cluj, fenomenele aşteptate fiind de asemenea ninsoare însoţită de vânt cu viteze la rafală de peste 90-100 km/h care determină scăderea vizibilităţii sub 50 de metri.

Cod galben de vreme severă în aproape jumătate de țară

ANM a emis, miercuri, două avertizări cod galben de vreme severă. Prima vizează zona de munte şi este valabilă de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00. Astfel, la munte temporar va ninge, însemnat cantitativ îndeosebi în zona Carpaților Occidentali și în cea din jumătatea de nord a Carpaților Orientali (unde prin acumulare vor fi cantități de precipitații de peste 30…40 l/mp) și se va depune strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h, iar la peste 1700 m, temporar rafalele vor depăși 80…90 km/h, va fi viscol și vizibilitatea scăzută.

Cel de-al doilea cod galben este valabil de miercuri ora 10.00 până vineri ora 10.00 și anunță intensificări locale ale vântului în Transilvania și Oltenia. 

Pe parcursul zilelor de miercuri (1 februarie) și joi (2 februarie), local și temporar, în Transilvania și Oltenia vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55…65 km/h. Intensificări temporare ale vântului vor fi pe arii restrânse și în restul teritoriului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Meteo: Cinci județe, sub cod portocaliu de ninsori și viscol în următoarele ore. ANM anunță rafale de peste 100 km/h la munte