Antena Meniu Search
x

METEO. Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii, prelungit până vineri seară. Averse torenţiale şi descărcări electrice în mare parte din țară

Cea mai mare parte a ţării se află sub avertizări de instabilitate atmosferică şi ploi abundente de joi dimineaţă, până vineri, la ora 21:00. Meteorologii au emis atât un cod galben, cât şi unul portocaliu de ploi şi vijelii. 

de Redactia Observator

la 01.09.2022, 10:49

Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii, prelungit până vineri seară
Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii, prelungit până vineri seară - Shutterstock

Conform ANM, în intervalul 1 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 21:00, se vor afla sub avertizare cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată mai multe zone.

''În intervalul menţionat, vor fi perioade cu averse ce vor avea şi caracter torenţial în  vestul, centrul, nordul, sud-vestul ţării şi la munte. Cantităţile de apă vor depăşi 25...40 l/mp şi pe alocuri vor fi descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi grindină'', precizează meteorologii.

De asemenea, a fost emis şi un cod portocaliu de ploi și vijelii pentru o bună parte din ţară, în intervalul 1 septembrie, ora 12:00 - 2 septembrie, ora 21:00. 

''În Banat, Oltenia şi local la munte, în Transilvania şi Crişana vor fi perioade cu averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 40...60 l/mp şi pe arii restrânse de peste 70...80 l/mp'', indică datele ANM.

Pe acelaşi subiect

Vremea 1 septembrie 2022. Sunt așteptate ploi în mare parte a țării, temperaturile scad ușor

Valorile termice se vor situa în general în jurul celor normale pentru început de septembrie. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului în zonele de deal și de munte și pe alocuri în rest.

Seara și noaptea înnorările se vor accentua, iar aversele se vor intensifica și vor cuprinde Banatul, Oltenia, Transilvania, cea mai mare parte a Munteniei și local restul regiunilor. Aversele vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25...40 l/mp. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 20 și 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 19 grade, mai ridicate pe litoral spre 22 de grade. Izolat se va forma ceață.

Prognoza meteo București

Vremea va fi normală din punct de vedere termic. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, cu o probabilitate mai mare seara și noaptea. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 28 de grade, iar cea minimă va fi de 16...17 grade.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » METEO. Cod portocaliu și galben de ploi și vijelii, prelungit până vineri seară. Averse torenţiale şi descărcări electrice în mare parte din țară