Meniu LIVE
Search
x

Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii în România. Jumătate de țară, sub cod galben și portocaliu de vreme severă până vineri

Administrația Naţională de Meteorologie a emis joi, mai multe avertizări cod galben și portocaliu de ploi torențiale, grindină și vijelii. Alertele de instabilitate atmosferică accentuată vizează jumătate de țară. Pentru Capitală, meteorologii au emis o prognoză specială, anunțând o vreme călduroasă, cu maxime de 34 grade Celsius.

De Redactia Observator la 15.09.2022, 10:58

ANM a emis trei avertizări meteo cod galben și portocaliu de ploi torențiale și vijelii puternice. Alertele sunt în vigoare joi și vineri. De la ora 17.00, nouă județe vor intra sub cod portocaliu de furtuni. 

Prima avertizare meteo cod galben vizează vestul, centrul și nord-vestul țării, precum și în zonele de munte. Începând de joi ora 14.00 și până vineri ora 21.00 vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și izolat 40 l/mp. Perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică și ploi abundente vor fi în zilele următoare în cea mai mare parte a țării, dar cu precădere în regiunile intracarpatice. 

Harta județelor afectate de codurile galben și portocaliu

Cod portocaliu de furtuni în 9 județe

Pe acelaşi subiect

Codul portocaliu va viza, în intervalul joi ora 17.00 – vineri ora 12.00, Banatul, Crișana, vestul Transilvaniei și nordul Carpaților Orientali. Meteorologii anunță aici perioade cu averse torențiale, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și pe arii restrânse grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 40...60 l/mp și izolat 70 l/mp. Județele vizate sunt Maramureș, Bistrița-Năsăud, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Caraș-Severin, Timiș și Arad. 

O altă alertă cod galben va fi în vigoare joi între orele 10.00 și 22.00. Vântul va avea intensificări susținute la munte, îndeosebi pe creste, unde rafalele vor depăși 80...100 km/h și temporar în sudul și estul Transilvaniei cu viteze în general de 55...65 km/h. Local și temporar, intensificări ale vântului se vor semnala și în regiunile sud-estice.

Prognoză specială pentru Bucureşti. Vremea va fi călduroasă, cu maxime de 34 grade

În Capitală, meteorologii ANM au emis o prognoză specială, valabilă de joi ora 10.00 şi până vineri ora 21.00. Vremea va continua să se încălzească, devenind călduroasă, cu valori ale temperaturii maxime de 32...34 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări. 

Temperatura minimă va fi de 17...19 grade Celsius.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Vremea » Meteo: Ploi torențiale, grindină și vijelii în România. Jumătate de țară, sub cod galben și portocaliu de vreme severă până vineri