Antena Meniu Search
x

"Vară indiană" în România, la început de noiembrie. Urmează temperaturi de peste 25 de grade Celsius; cel mai cald va fi în sudul țării

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 31 octombrie - 28 noiembrie 2022. Vom avea un început de noiembrie cu "Vară Indiană", cu temperaturi de peste 25 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în sud și sud-est.

de Redactia Observator

la 01.11.2022, 11:13

Test pentru depistarea coronavirus
"Vară indiană" în România, la început de noiembrie. Urmează temperaturi de peste 25 de grade Celsius; cel mai cald va fi în sudul țării - Observator

ANM a actuzalizat marți, 1 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni. 

'Vremea se va menţine mai caldã decât în mod obişnuit la aceastã datã în majoritatea zonelor ţãrii, iar în sud şi sud-est deosebit de caldã. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 16 şi 26 de grade, iar cele minime între 5 şi 13 grade.Regimul termic prognozat de meteorologi pentru această perioadă este cu 8 - 10 grade peste normalul acestui interval. O ușoară scădere a valorilor termice este estimată încăpând zilele de joi, vineri. Cerul, variabil pe parcursul zilei, se va înnora treptat de vineri şi va ploua local în regiunile vestice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în zona montanã înaltã, iar ziua pe arii restrânse în sud-vest şi nord-est. Dimineaţa şi noaptea izolat va fi ceaţã", a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Ce este vara indiană

Vara indiană sau Indian Summer este o perioadă cu temperaturi asociate unei zile de vară, cu valori termice ce trec de 25 grade Celsius la umbră. 

Pe acelaşi subiect

Potrivit specialiștilor, este o prelungire a verii, acest fenomen putând să apară în emisfera nordică între sfârșitul lunii septembrie si mijlocul lunii noiembrie.

Vremea 31 octombrie – 7 noiembrie 2022

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai acentuată în regiunile sudice. Regimul pluviometric va fi local deficitar în regiunile sudice, vestice, nord-vestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Prognoza meteo 7 - 14 noiembrie 2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea sudică a țării, dar mai ales în zonele sub-montane ale Carpaților Meridionali, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în extremitatea de nord a țării.

Vremea 14 – 21 noiembrie 2022

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate de cât cele normale pentru acestă perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Prognoza meteo 21 – 28 noiembrie 2022

Mediile valorilor termice vor fi apropiate de cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în general în jurul celor normale, dar cu posibilitatea unui ușor excedent, local, în regiunile estice și a unui ușor deficit în nord-vest.

Vremea 1 noiembrie 2022

Regimul termic va fi caracterizat de valori în marea lor majoritate comparabile cu cele din intervalul precedent. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 şi 26 de grade. Mai ales la începutul zilei local în vest, centru şi nord va fi nebulozitate joasã sau ceaţã asociate izolat cu burniţã sau ploaie slabã, iar în rest cerul va fi variabil şi doar izolat vor fi posibile astfel de fenomene.

Vântul va sufla slab şi moderat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Vremea » "Vară indiană" în România, la început de noiembrie. Urmează temperaturi de peste 25 de grade Celsius; cel mai cald va fi în sudul țării