Antena Meniu Search
x

Video Ninsori abundente pe drumurile montane din Harghita. Imagini de basm cu prima zăpadă din judeţ de sezonul acesta

Circulaţie în condiţii de iarnă pe unele drumuri din Harghita. În urma ninsorilor, drumarii au acţionat cu utilaje şi material antiderapant. Imaginila ca de basm au fost filmare pe mai multe artere.

de Redactia Observator

la 12.11.2023, 10:59

"Ninge abundent pe mai multe sectoare de drum naţional din nordul judeţului Harghita: DN13B - zona Bucin, DN15 - zona Borsec, DN13A - între Miercurea Ciuc şi Vlăhiţa, DN12C - zona Lacul Roşu. Utilajele DRDP Braşov acţionează cu materiale antiderapante pe toate sectoarele afectate. Vă rugăm să nu vă deplasaţi în zonele afectate de ninsori dacă nu aveţi maşina pregătită de circulaţie în condiţii de iarnă!", informează DRDP Braşov, într-o postare pe Facebook.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

La rândul său, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului Judeţul Harghita, Adrian Pănescu, a precizat că în zona montană ninsorile au slăbit în intensitate, dar sunt şi locuri unde ninge abundent şi se înregistrează vânt puternic pe creste, cu depuneri de zăpadă, pe alocuri. Pe arterele rutiere din zonele joase ale judeţului, traficul se desfăşoară în condiţiile unui carosabil umed, cu ploaie uşoară şi vânt, a mai precizat sursa citată.

Pe acelaşi subiect

Zăpezi şi vânt puternic

Totodată, Adrian Pănescu a menţionat că "pe sectoarele de drumuri judeţene din zonele montane ninge, dar nu au fost semnalate probleme în trafic". Ninsoare abundentă s-a înregistrat şi în staţiunea Băile Harghita, care aparţine administrativ de municipiul Miercurea-Ciuc, unde stratul se zăpadă extracarosabil este de 10 centimetri. Viceprimarul municipiului Miercurea-Ciuc, Bors Bela, a declarat pentru că s-a acţionat pentru deszăpezire la Băile Harghita încă din timpul nopţii, nefiind înregistrate probleme deosebite.

Judeţul Harghita se află sub o atenţionare meteo de cod galben, până la ora 18,00, fiind prognozate intensificări ale vântului, ninsori şi temporar viscol la peste 1.700 metri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Vremea » Ninsori abundente pe drumurile montane din Harghita. Imagini de basm cu prima zăpadă din judeţ de sezonul acesta