Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video "Nu mă aşteptam să găsesc aşa gheaţă pe parbriz". Valul de frig a pus stăpânire pe întreaga ţară. De când revin temperaturile la normal

În miez de toamnă, se simt deja primele semne de iarnă. Ieri s-au înregistrat temperaturi sub pragul îngheţului în mai multe zone din ţară, iar recordul a fost de -8 grade la Miercurea Ciuc. Şi în Bucureşti a fost frig. La staţia meteo Băneasa a fost minus un grad. Oamenii au trecut brusc la hainele groase, iar şoferii au scos racletele pentru a curăţa gheaţa de pe parbriz. 

de Angela Bertea

la 19.10.2024 , 07:48

A fost ger în toată regula ieri dimineaţă în majoritatea zonelor din ţară. Cele mai mici temperaturi s-au înregistrat la Miercurea Ciuc, unde termometrele au arătat minus 7 grade Celsius. Localnicii au scos racletele de la naftalină. 

Val de frig în întreaga ţară

Oamenii sunt însă obişnuiţi cu frigul. Şoferii şi-au acoperit maşinile de seara, ca să nu mai piardă timp dimineaţa.

Vezi și

Frig a fost şi în alte localităţi din Harghita. La Toplița şi Joseni au fost minus 5 grade, iar în Odorheiu Secuiesc termometrul n-a trecut de minus 2 grade Celsius la primele ore ale dimineţii.

Pe acelaşi subiect

"Nu mă aşteptam să găsesc aşa gheaţă pe parbriz", spune un localnic

La Suceava, termometrele au arătat 0 grade Celsius. Oamenii se aşteptau chiar la prima ninsoare. Gheaţa de pe maşini reprezintă semnul că se apropie iarna. De acum, accesoriul nelipsit din maşini ar trebui să fie racleta. 

Cine nu s-a pregătit, n-a început prea bine ziua.

"Caut racleta că mi-au îngheţat toate geamurile şi nu putem pleca. E frig". "E târziu şi s-a făcut gheaţă pe maşină, pe parbriz şi ne ia ceva timp să curăţăm şi întârziem la serviciu. Am racletă, nu am ştiut, nu m-am aşteptat în dimineaţa asta". "E îngheţată, trebuie lăsată puţin să dezgheţe", spun localnicii. 

Cea mai rece dimineaţă din această toamnă

Temperaturi sub pragul îngheţului s-au înregistrat în toată ţara. Minus 6 grade la Ceahlău şi Obârșia Lotrului, minus 5 la Întorsura Buzăului, la Braşov minus 3 şi la Târgu Mureş minus 2. Şi în Bucureşti, temperaturile au coborât până la minus un grad. 

"Vremea s-a răcit foarte repede dacă luăm în calcul că la începutul acestei săptămâni, încă mai era temparaturi ca de final de vară în sudul ţării. În prezent, termometrele indică cu aproximativ 5 grade mai puţin decât ar fi normal în această perioadă şi sunt temperaturi potrivite pentru mijlocul lunii noiembrie, nu octombrie", a declarat Simona Căpşună, meteorolog Observator. 

Meteorologii spun că frigul puternic va rămâne până marţi, apoi vremea se va încălzi uşor, în normalul perioadei.

Angela Bertea Like

Curioasă din fire, îmi place să pun întrebări și să obțin răspunsuri. Pe unele le obțin mai ușor și repede, pe altele mai dificil. Dar, îmi place și să insist, ceea ce mă conduce spre ceea ce vreau să obțin.

Întrebarea zilei
IPS Teodosie ne îndeamnă să nu ascultăm de medic în perioadele de post. Sunteţi de acord cu noua sa declaraţie?
Observator » Vremea » "Nu mă aşteptam să găsesc aşa gheaţă pe parbriz". Valul de frig a pus stăpânire pe întreaga ţară. De când revin temperaturile la normal