Gospodării inundate în Strehaia, judeţul Mehedinţi, în urma unei ploi torenţiale. Meteorologii au veşti proaste (VIdeo)
O ploaie torenţială de câteva zeci de minute a făcut mari probleme în Strehaia, judeţul Mehedinţi. Câteva gospodării au fost inundate, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină cu motopompe pentru a scoate apa, din curţile oamenilor.
O ploaie torenţială de câteva zeci de minute a făcut mari probleme în Strehaia, judeţul Mehedinţi. Câteva gospodării au fost inundate, iar pompierii au fost nevoiţi să intervină cu motopompe pentru a scoate apa, din curţile oamenilor. Şi în Drobeta Turnu Severin a plouat cu grindină, iar vremea extremă nu se va opri aici. Din cauza unui ciclon care s-a abătut asupra întregii Europe, temperaturile vor scădea de la o zi la alta.
Ruperea de nori a adus cu ea puhoaie de apă în Strehaia. Cele mai afectate au fost casele dintr-o zonă uşor inundabilă, în care mereu apar probleme. Oamenii au cerut ajutorul pompierilor.
Nu au fost singurele probleme din Mehedinţi. În Drobeta-Turnu Severin a căzut ieri grindină de mărimea unui bob de fasole. Pe jos s-a aşternut un covor de gheaţă de câţiva centimetri.
- Vremea de mâine 2 aprilie. Temperaturile scad în zona de nord a ţării. Maximele se vor situa între 9 şi 20 de...
- Capitala şi 10 judeţe, sub cod galben de vreme severă în următoarele ore
- "E prăpăd! A dat cu grindină de zici că a nins". O furtună de nici o oră a adus haosul, aseară, în sectorul...
- Ploi, vijelii şi grindină în mai multe zone din ţară. ANM a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru...
- Vremea 31 martie - 13 aprilie. Răcire în weekend, ploi, lapoviță și ninsori în mai multe zone din țară
De altfel, vremea rea a pus stăpânire pe mai multe zone din ţară. Meterologii spun că ne aflăm sub influenţa unui nucleu ciclonic, un vârtej format deasupra Mării Mediterane din nori de furtună.
Iar până luni, ne aşteptăm la ploi, în fiecare zi. Vor cădea chiar şi 30 de litri pe metru pătrat. Iar temperaturile vor coborî la 12 grade.
La munte, în schimb, pare că se apropie iarna, iar zăpada i-a bucurat pe turiştii care au urcat la cota 2000. Pe creste, vizibilitatea a scăzut sub 15 metri, vântul, de asemenea, suflă cu putere, iar turiştii sunt sfătuiţi să nu se îndepărteze de la pârtiile amenajate şi nici de la trasee.
Cu exact un an în urmă, vremea era la polul opus. Ziua de 11 aprilie a fost declarată cea mai călduroasă din istorie, iar temparaturile din termometre au urcat până la valoarea de 28 de grade Celsius, la fel ca într-o zi de vară.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰