Antena Meniu Search
x

Ploile torenţiale şi grindina au adus pagube în mai multe regiuni din ţară

Ploile puternice au măturat România de la un capăt la altul, noaptea trecută. În Galaţi, unde oamenii se roagă de luni bune să scape de secetă, a căzut grindină.

de Redactia Observator

la 03.05.2020, 14:00

Vezi și
  • Aversele puternicie au lovit şi judeţul Vaslui.
  • În Galaţi drumarii au avut probleme din cauza vijeliei.

Şi tot aici, precum şi în Vaslui, torentele de apă au transformat pământul uscat de pe dealuri în aluviuni, care s-au scurs pe şosele. Mai multe drumuri şi poduri au fost distruse.

Codurile de vreme rea anunţate de meteorologi au devenit realitate în mare parte din ţară. Dacă în Timiş, norii grei s-au adunat deasupra judeţului, în cealaltă parte a ţării, la Iaşi, ploaia era deja un motiv în plus pentru ca oamenii să rămână în case.

În 15 minute a plouat cât n-a făcut-o toată primăvara de până acum. Aversele puternicie au lovit şi judeţul Vaslui. Mâlul adunat de ape a blocat şoseaua care leagă localităţile Zorleni şi Popeni. A fost nevoie de intervenţia drumarilor pentru ca circulaţia să poată fi reluată.

În Galaţi, în mod normal, ploaia ar fi fost motiv de sărbătoare pentru fermieri, care în această perioadă se confruntă cu seceta. De această dată, însă, faptul că în unele localităţi din judeţ precipitaţiile au venit însoţite de căderi de grindină nu a făcut decât să le şteargă orice urmă de speranţă.

Şi aici, drumarii au avut probleme din cauza vijeliei. Mai multe drumuri au fost blocate. Lângă comuna Folteşti, aluviunile scurse pe versanţi au năruit baza unui podeţ aflat în lucru. Şoseaua a fost avariată semnificativ.

Costel Fotea, Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi: Într-adevăr a fost o cantitate foarte mare, adică 50 de litri pe metrul pătrat care a căzut într-un timp foarte scurt, noi pe drumul Județean 242 la Foltești avem tot drumul Județean în lucru. toate podurile se vor reface și într-adevăr acolo unde a fost afectat este o centură ocolitoare a podului și nefiind beton, fiind doar piatră, venind viitura foarte mare a fost luat pietriș.

Autorităţile au închis porţiunea de drum. Speră totuşi ca în această dimineaţă, traficul să îşi revină la normal. Meteorologii spun, însă, că vremea rea va continua şi astăzi, în mare parte a ţării.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Vremea » Ploile torenţiale şi grindina au adus pagube în mai multe regiuni din ţară