Antena Meniu Search
x

Video "Prăpăd!" Grindina cât oul de găină a făcut ravagii în Maramureș. Bucățile mari de gheață au distrus mai multe mașini

Vremea continuă să fie la extreme. O parte din ţară arde mocnit în luna lui cuptor, în timp ce în unele zone furtunile au făcut ravagii. În Buzău a fost cod portocaliu de vreme rea, iar vijelia a pus la pământ mai mulţi copaci şi a avariat zeci de maşini. Furtuna puternică a provocat şi victime. O femeie a fost rănită de o creangă ruptă de o rafală de vânt. Prăpăd a fost şi în judeţul Maramureş, unde bucăţile de grindină au fost de mărimea oului de găină. 

de Redactia Observator

la 21.07.2023, 12:19

Vezi și

Nori negri au acoperit dintr-o dată oraşul Buzău. A plouat o oră pe ceas, iar vântul a suflat cu rafale de 70-80 de kilometri pe oră. O salcie ruptă de vijelie a căzut peste o femeie care mergea pe stradă. Victima a ajuns la spital. 

Mai mulţi copaci smulşi din rădăcini de furtună au căzut peste maşini şi au blocat mai multe străzi. Localnicii au primit mesaje RO-Alert care îi sfătuiau să nu iasă din case. 

Furtună a fost şi în Sinaia unde mai multe străzi s-au transformat în râuri. În zona gării, poliţiştii au fost nevoiţi să devieze circulaţia - maşinile nu puteau înainta prin apă. 

Prăpăd în Maramureş. Bucăţile de grindină au fost cât oul de găină, mai multe mașini au fost distruse complet

Pe acelaşi subiect

În judeţul Satu Mare grădinile localnicilor au fost acoperite de gheaţă, iar drumurile au fost complet inundate. Din cauza vântului puternic mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar acoperişul unei case din oraşul Ardud a fost complet distrus.

Prăpăd a fost şi în judeţul Maramureş, unde în comuna Sălsig şi Mireșu Mare bucăţile de grindină au fost cât oul de găină. Mai multe maşini au fost distruse complet. În Baia Mare însă natura a făcut spectacol. Norii au fost demni de fotografiat şi au strâns mii de reacţii în online. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Natura s-a dezlănţuit încă de aseară în Gorj, unde a căzut grindină de mari dimensiuni.  

Prăpăd, tată, prăpăd! Uitaţi-vă, prăpăd! Uitaţi-vă, prăpădul de pe lume! Uitaţi-vă cum sar pietrele! 

Ca nişte mingi de ping-pong, aşa au fost surprinse în Mureş bucăţile de grindină care au făcut ravagii în gospodăriile oamenilor.

Am luat ce am apucat, am luat pături, ce am avut la îndemână şi am acoperit maşina să nu mi-o rupă. Oricum, mi-a spart şi geamul, în spate, luneta. A fost ceva, teroare. Gheaţă foarte mare. 

Vremea nu a fost mai blândă nici în zona Moldovei. În Bacău, mesajele Ro-Alert i-au ţinut pe oameni în case. Unde nu a picat grindina, a făcut probleme vântul. Mai mulţi copaci au fost puşi la pământ, iar în unele zone rafalele puternice au doborât stâlpi de iluminat, panouri publicitare sau semne de circulaţie, care au avariat mai multe maşini parcate. 

În mare parte de ţară se anunţă un weekend fierbinte. În zona Munteniei, Dobrogei, dar și în sudul Olteniei și al Moldovei temperaturile ar putea ajunge până la 37 de grade. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Vremea » "Prăpăd!" Grindina cât oul de găină a făcut ravagii în Maramureș. Bucățile mari de gheață au distrus mai multe mașini