Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru luna mai. De când se încălzeşte vremea

În prima săptămână din luna mai, valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Spre jumătatea lunii, temperaturile cresc uşor peste regimul termic al perioadei.

de Monica Palade

la 30.04.2021, 16:24

Prognoza meteo pentru luna mai. De când se încălzeşte vremea - Shutterstock

Estimările pentru luna mai sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată (ECMWF) și iau în considerare media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016.

Prognoza meteo săptămâna 03-10.05.2021

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Regimul pluviometric va fi deficitar în toate regiunile, dar mai ales în cele montane.

Prognoza meteo săptămâna 10-17.05.2021

Pe acelaşi subiect

Temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării. Cantitățile de precipitații vor fi în general deicitare în regiunile extracarpatice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Prognoza meteo săptămâna 17-24.05.2021

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Prognoza meteo săptămâna 24-31.05.2021

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această perioadă, la nivelul întregii țări. Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi în general excedentar în regiunile nord-vestice, dar și ușor deficitar în regiunile sudice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru luna mai. De când se încălzeşte vremea