Antena Meniu Search
x

Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă

Vremea se anunță călduroasă în prima lună de toamnă, iar precipitațiile vor fi chiar mai reduse cantitativ față de cele înregistrate pe timpul verii.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 30.08.2020, 18:53

Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă
Prognoza meteo pentru septembrie - Hepta / Abaca Press / AA/ABACA
  • Septembrie este o lună mai puţin instabilă
  • Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, septembrie este o lună mai puţin instabilă, datorită persistenţei deasupra cele mai mari părţi a Europei, a unui brâu de presiune atmosferică relativ ridicată, ce uneşte Anticiclonul Azoric cu maximul barometric est european.

Valorile temperaturilor medii lunare înregistrează o scădere destul de mică comparativ cu ultima lună de vară, august, la aceasta contribuind perioada mai scurtă de strălucire a Soarelui şi nopţile mai lungi şi mai răcoroase. 

Potrivit meteorologilor, temperatura maximă absolută lunară din România, înregistrată la staţiile meteorologice, este de 43,5 grade Celsius, la Strehaia, în data 8 septembrie 1946.

Maxima absolută de la Bucureşti a fost de 39,6 grade Celsius, înregistrată în 9 septembrie 1946, la staţia meteorologică Bucureşti-Filaret. La staţia meteorologică Bucureşti-Băneasa, maxima absolută a lunii septembrie s-a înregistrat tot în septembrie 1946, în două zile consecutive, 8 şi 9 septembrie şi are valoarea de 38,6 grade Celsius, iar la staţia meteorologică Bucureşti-Afumaţi, maxima absolută a lunii septembrie este de 37 de grade, înregistrată în data de 1 septembrie 1952.

Din punct de vedere al precipitaţiilor din septembrie, acestea sunt mai reduse cantitativ, în medie, faţă de cele din lunile de vară, instabilitatea fiind însă mai accentuată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Vremea » Prognoza meteo pentru septembrie. Cum va fi vremea în prima lună de toamnă