Antena Meniu Search
x

România, între caniculă și furtuni. Meteorologii au emis avertizare de fenomene extreme

România se împarte, weekendul acesta, între ploi, vijelii şi caniculă. Meteorologoii au emis o avertizare de instabilitate termică, care a intrat în vigoare azi şi va fi valabilă până duminică seara.

Vezi și

România se împarte, weekendul acesta, între ploi, vijelii şi caniculă. Meteorologoii au emis o avertizare de instabilitate termică, care a intrat în vigoare azi şi va fi valabilă până duminică seara. Sâmbătă, precipaţiile vor în fi în centrul şi nordul ţării, iar de duminică seara, ploile ajung şi în zona de sud-est. Din fericire, litoralul este ferit de astfel de fenomene meteo extreme. La mare, soarele îşi va fec simţită prezenţa în ambele zile fără pauză.

Câteva minute de ploaie au lăsat în urmă străzi inundate ca după potop, în Timişoara. Iar în Covasna, pare că s-a aşternut zăpada. Grindina a lovit din senin peste casele şi curţile oamenilor.

Este doar începutul unui weekend furtunos, apun meteorologii. Cel mai mult va ploua în centrul, nordul şi estul ţării. Duminică, precipitaţiile se vor muta şi în partea de sud-est.

TEODORA CUMPĂNAŞU, meteorolog:

Instabilitate care se declanşează din nou după orele amezei, atât sâmbătă, cât şi duminică, dezvoltări noroase care determină averse, descărcări electrice şi scurte rafale de vânt, iar din loc în loc ploile pot fi mai intense în intevale scurte de timp.

Şi totuşi, temperaturile rămân fierbinţi în restul ţării. Astăzi,  în Capitală, la ora prânzului, au fost 34 de grade. Din cauza umidităţii, am resimţit chiar şi 38 de grade. 

Vreme perfectă pentru plajă va fi pe litoral: peste 30 de grade. Canicula se va muta în Dobrogea şi Bărăgan. 

TEODORA CUMPĂNAŞU, meteorolog:

O vreme călduroasă în special aici pe partea de sud, sud est unde din păcate după-amiaza disconfortul devine din ce în ce mai ridicat.

La munte, temperaturile nu vor depăşi 28 de grade în acest weekend. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Vremea » România, între caniculă și furtuni. Meteorologii au emis avertizare de fenomene extreme