Antena Meniu Search
x

Video România, măturată de ploi torenţiale şi vijelii. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă!

Duş rece peste România! S-au rupt norii în mai toată ţara şi a plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă. Zeci de drumuri şi gospodării au fost acoperite de ape, iar sute de hectare de culturi agricole au fost inundate. În mai multe oraşe, canalizările n-au făcut faţă debitului mare de apă. Un bărbat din Neamţ a fost pur şi simplu luat de viitură şi purtat sute de metri şi a sfârşit înecat. Iar avertizările de vreme severă rămân în vigoare până în această seară, la 23:00. 

de Redactia Observator

la 19.06.2021, 08:27

Vezi și

A fost prăpăd în comuna Gârcina, judeţul Neamţ! Ploaia torenţială a inundat mai toate terenurile agricole din zonă, dar şi mai multe gospodării. De asemenea, debitul pârâului a crescut, iar o persoană a fost luată de viitură. Sătenii au sunat imediat la 112, însă a fost prea târziu pentru bărbat.

Gontaru Mihai, primarul comunei Garcina: "La noi în zonă a ploua foarte mult. În zona satului Almaş şi al satului Gârcina. După cum vedeţi, din nefericire o persoană în vârstă de 78 de ani a căzut în apă şi au fost găsită în aval la un kilometru de unde a căzut de către cei de la ISU".

Hogea Cristian, ISU Neamt: "Am intervenit cu echipajul şi cu targa UT din dotare, asiguraţi cu frânghie, apa încă mai era puternică. Am scos persoana pe malul pârâului Almaş şi echipajul pe care îl avem de prim ajutor a efectuat manevrele de resuscitare până la sosirea celei de a doua ambulanţe cu medic".

Mai mulţi săteni, care încercau să-şi asigure gospodăriile aflate în calea viiturii, l-au văzut pe consăteanul luat de puhoiul de apă. N-au putut face însă nimic pentru a-l salva. Tot judeţul Neamţ a fost vizat de un cod portocaliu de vreme rea care a produs nenumărate inundaţii.

Pe acelaşi subiect

Oamenii, avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să rămână în case

În judeţul Vrancea a fost cod roşu de vreme rea, iar oamenii au fost avertizaţi prin mesaje Ro-Alert să rămână în case. Drumul judeţean 205 D a fost înghiţit complet de apă, după ce debitul râului Zăbala a crescut semnificativ. Cum drumul era singura legătură între localităţile Nereju şi Brădăcești, oamenii au improvizat un pod din scânduri de lemn, pentru a putea trece viitura. 

Rupere de nori a fost şi în judeţul Cluj

Tot din cauza râului Zăbala, într-o zonă forestieră a comunei Nereju, 12 muncitori au fost complet izolaţi, iar autorităţile nu au putut ajunge la ei din cauza şuvoaielor şi a drumurilor devenite impracticabile. Rupere de nori a fost şi în judeţul Cluj, unde Administraţia Naţională de Meteorologie a emis cod roşu de fenomene meteo extreme, iar pentru mai multe localităţi a fost emis un mesaj de avetizare prin sistemul RoAlert. 

Vântul puternic a fost aproape să pună la pâmânt o schelă ridicată pe faţada unei clădiri din municipiul Cluj-Napoca. În cădere, schela a rămas suspendată pe un copac. Pompierii au reuşit să o ridice repede la loc şi să o asigure, pentru că putea cădea pe oamenii aflaţi în trecere prin zonă. În localitatea clujeană Lita, mai multe gospodării au fost măturate de ape. În Bacău, tot din pricina ploilor torenţiale, canalizările nu au mai făcut faţă, iar şoselele s-au transformat în canale navigabile. Oamenii s-au amuzat însă pe seama situaţiei. Cele mai mari probleme s-au înregistrat în cartierele CFR şi Baraţi, unde traficul a fost complet paralizat, iar apa a depăşit jumătate de metru pe carosabil. 

Vremea rea îşi va face de cap până la finalul acestei săptămâni. Majoritatea zonelor se află sub avertizări de vreme severă până astăzi la ora 23.00, dar, aşa cum ne-am obişnuit de la începutul acestei veri, alertele ar putea fi prelungite.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Vremea » România, măturată de ploi torenţiale şi vijelii. A plouat într-o zi cât pentru o lună întreagă!